Η πλειοψηφία του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΛΠ, και ειδικότερα το 51%, περνά από σήμερα και επίσημα πλέον στον έλεγχο της Cosco, με τις διοικήσεις, μάλιστα, των ΟΛΠ, Cosco και ΤΑΙΠΕΔ να κηρύσσουν την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών.
olp_v_1008
Για την πλειοψηφία του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΛΠ η Cosco κατέβαλλε 280,5 εκατ. ευρώ, ενώ για το υπόλοιπο 16% του μετοχικού κεφαλαίου (συνολικά 67%), το οποίο θα αποκτήσει μετά την ολοκλήρωση των επενδύσεων, τις οποίες έχει συμβατικά δεσμευτεί να υλοποιήσει, θα καταβληθούν επιπλέον 88 εκατ. ευρώ σε ειδικό λογαριασμό υπέρ του Δημοσίου.

Όσον αφορά, τέλος, την σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου, η οποία αναμένεται να συγκροτηθεί τα αμέσως επόμενα 24ωρα, θα αποτελείται από έντεκα μέλη, εκ των οποίων επτά κινεζικής και τέσσερα ελληνικής υπηκοότητας. Μεταξύ των Ελλήνων μέλος θα είναι και ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, ενώ νέος εκτελεστικός πρόεδρος της ΟΛΠ Α.Ε. αναμένεται να τοποθετηθεί ο 48χρονος Γουάν Μιν (γενικός διευθυντής της Cosco Shipping) και αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, ο κάπτεν Φου Τσενγκ Κιουάιε, σήμερα επικεφαλής της ελληνικής θυγατρικής της κινεζικής εταιρείας που διαχειρίζεται τους προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ, Piraeus Container Terminal.