Με ένα πολύ υψηλό ποσοστό επιτυχίας επιβεβαιώθηκε σήμερα ο αγώνα ς των μαθητών του δήμου Νεάπολης-Συκεών για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, γεγονός που καταγράφει για μια ακόμη χρονιά το επίπεδο της εκπαίδευσης στα Λύκεια του δήμου.
aei tei-eisaxthentes
Μετά την ανακοίνωση των βάσεων για την εισαγωγή των υποψηφίων στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ, οκτώ στους δέκα αποφοίτους των Λυκείων πέτυχαν την είσοδό τους σε σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, με το μέσο όρο του ποσοστού επιτυχίας να ξεπερνά το 81%. Από τους συνολικά 730 υποψήφιους από τα έξι Λύκεια του δήμου μας, την είσοδό τους στα ΑΕΙ και ΤΕΙ πέτυχαν 594 μαθητές, με το μεγαλύτερο ποσοστό να προέρχεται από το Πειραματικό Λύκειο Νεάπολης (100%) και το 2ο ΓΕΛ Συκεών (85%). Σημαντικό είναι και το ποσοστό επιτυχίας των μαθητών των δυο ΕΠΑΛ, καθώς από τους 127 υποψηφίους που συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις εισάγονται στα ΤΕΙ 51 μαθητές.
Απευθυνόμενος στους μέχρι πρότινος, πλέον, μαθητές των σχολείων του δήμου, για τους οποίους σήμερα το άμεσο μέλλον γίνεται πιο ξεκάθαρο, ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης εύχεται «καλή συνέχεια» και κάθε επιτυχία και δύναμη στο μακρύ ταξίδι της ζωής.
«Για αυτούς που πέτυχαν την εισαγωγή τους στη σχολή που επιθυμούσαν, η ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ σηματοδοτεί και επισήμως το τέλος μιας διαδρομής, αυτής της γοητευτικής διαδρομής στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση», τονίζει στο μήνυμά του ο κ. Δανιηλίδης.
«Θερμά συγχαρητήρια μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου σε όσους είδαν σήμερα τον αγώνα τους να στέφεται με επιτυχία και να εισάγονται στη σχολή της επιλογής τους. Η επιτυχία τους επιβραβεύει τους κόπους όλων των περασμένων ετών, επιβραβεύει την προσπάθεια και τις θυσίες τους, τα ξενύχτια πάνω από το βιβλίο», επισημαίνει ο δήμαρχος και προσθέτει: «Η επιτυχία τους, όμως, γεμίζει χαρά και περηφάνια και τους ανθρώπους που όλο αυτό το διάστημα ήταν στο πλάι τους, τους γονείς τους, αλλά και τους εκπαιδευτικούς τους, στους οποίους δικαιωματικά ανήκει ένα κομμάτι αυτής της επιτυχίας».

«Η αποτυχία δεν σημαίνει το τέλος…»
Απευθυνόμενος, δε, σε όσους δεν τα κατάφεραν να εισαχθούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ο δήμαρχος επισημαίνει ότι «η αποτυχία αυτή δεν σημαίνει το τέλος μιας προσπάθειας κι ενός αγώνα». Όπως υπογραμμίζει, «είναι απλώς ένας σταθμός στο μακρύ ταξίδι για την αναζήτηση της γνώσης και της διαρκούς επιμόρφωσης, ένας σταθμός στον οποίο θα πρέπει να ‘‘σταθούν’’ λίγο παραπάνω ώστε να προσπαθήσουν με περισσότερη επιμονή και ένταση για να πετύχουν τον στόχο τους».
«Γνωρίζετε όλα αυτά τα χρόνια ότι ο δήμος μας, με όλες του τις υπηρεσίες, κατέβαλε κάθε προσπάθεια για να βρίσκεται δίπλα στην εκπαιδευτική κοινότητα, είτε σε επίπεδο υποδομών, είτε σε επίπεδο προγραμμάτων που προάγουν τη διαρκή επιμόρφωση και αγωγή. Σε κάθε περίπτωση, και σήμερα που αποχαιρετάτε τη μαθητική κοινότητα και βάζετε πλώρη για νέες θάλασσες, θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα σας σε ό,τι χρειαστείτε. Καλή επιτυχία και καλή συνέχεια», καταλήγει ο κ. Δανιηλίδης.

ΛΥΚΕΙΟ ΥΠ/ΦΙΟΙ ΕΙΣ/ΤΕΟΙ ΠΟΣΟΣΤΟ
1ο ΓΕΛ ΣΥΚΕΩΝ 135 108 80%
2ο ΓΕΛ ΣΥΚΕΩΝ 166 141 85%
1ο ΓΕΛ ΝΕΑΠΟΛΗΣ 136 111 82%
2ο ΓΕΛ ΝΕΑΠΟΛΗΣ 110 73 66%
1ο ΓΕΛ ΠΕΥΚΩΝ 133 111 83%
ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΝΕΑΠΟΛΗΣ 50 50 100%
ΣΥΝΟΛΟ 730 594 81,40%
ΕΠΑΛ ΣΥΚΕΩΝ 31 13 42%
ΕΠΑΛ ΝΕΑΠΟΛΗΣ 96 38 40%