Σύμφωνα με πληροφορίες, λίγο μετά τα μεσάνυχτα “κλείδωσε” και η δεύτερη τηλεοπτική άδεια πανελλαδικής εμβέλειας, στην μακρά και επίπονη διαδικασία που ξεκίνησε χθες στις εννιά το πρωί στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας κι αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα το απόγευμα.
f3767053b0867acc92abf71afbabce9c_xl
Από χθες δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση εκτός από ένα σημείωμα της κυβέρνησης με το οποίο ενημερωνόμασταν ότι όλα κυλούν ομαλά. Κυβερνητικές πηγές μέσω του ΑΠΕ – ΜΠΕ ανέφεραν πως όλα βαίνουν καλώς και διέψευσαν τις «πληροφορίες» που κυκλοφορούν διάφοροι για ονόματα. Σύμφωνα με τον σημερινό προγραμματισμό, η δημοπράτηση της τρίτης άδειας πρόκειται να ξεκινήσει νωρίς το πρωί και αφού ολοκληρωθεί θα ξεκινήσει αμέσως η δημοπράτηση και της τέταρτης άδειας που θα σημάνει το τέλος της διαδικασίας και την απελευθέρωση των αντιπροσωπειών των οκτώ υποψηφίων εταιρειών με άρση των περιορισμών μετακίνησης και επικοινωνίας που τους είχε τεθεί. Αν δεν υπάρξει κάποιο απρόοπτο ή δημοπρασία-μαμούθ στην δημοπράτηση της τέταρτης και τελευταίας τηλεοπτικής άδειας, εκτιμάται ότι ο διαγωνισμός θα ολοκληρωθεί απόψε, τις πρώτες απογευματινές ώρες, ή το αργότερο ως το βράδυ. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας και την άρση της υποχρέωσης εμπιστευτικότητας που δεσμεύει όλους τους εμπλεκομένους στον διαγωνισμό, θα εκδοθεί λεπτομερής κυβερνητική ανακοίνωση στην οποία θα αναφέρονται οι νικητές και το τελικό τίμημα κατακύρωσης της κάθε τηλεοπτικής άδειας, ή το σύνολο του τιμήματος και για τις τέσσερις άδειες συνολικά.
Από τους οκτώ υποψηφίους, οι τέσσερις εκπροσωπούνται από τους ίδιους τους ιδιοκτήτες τους (Θοδωρής Κυριακού για τον ΑΝΤΕΝΝΑ, Βαγγέλης Μαρινάκης για την ALTER EGO, Ιβάν Σαββίδης για την DIMERA και Βλαδίμηρος Καλογρίτσας για την ομώνυμη εταιρεία) ενώ στους άλλους το βάρος της απόφασης των προσφορών έχουν αναλάβει οι Γενικοί Διευθυντές τους (Πάνος Κυριακόπουλος για τον Ανεξάρτητο Τηλεοπτικό Πάροχο, Κάρολος Αλκαλάι για το STAR, Κώστας Κιμπουρόπουλος για τον ΣΚΑΪ και Δημήτρης Φουρλεμάδης για τον ALPHA).