Σε 90 ημέρες μετά τον διαγωνισμό, η Digea θα διακόψει το ψηφιακό σήμα των μη αδειοδοτημένων καναλιών, δήλωσε, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.
olga-gerovasili_aftodioikisi
«Προβλέπεται μια περίοδος προσαρμογής μέχρι 90 ημέρες για τους αναδόχους που δεν διαθέτουν ήδη κάποιον τηλεοπτικό σταθμό. Στη συνέχεια η Digea, με δεδομένες τις αρμοδιότητές της, δεν θα μπορεί να μεταφέρει αυτό το σήμα σταθμών χωρίς άδεια», δήλωσε χαρακτηριστικά η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Η κ. Γεροβασίλη, ανέφερ ότι εξελίσσεται ομαλά η διαδικασία της δημοπρασίας με τους κανόνες οι οποίοι είχαν προαναγγελθεί και ήταν γνωστοί σε όλους. «Υπάρχουν εγγυημένοι όροι πλήρους διαφάνειας και αντικειμενικότητας της διαδικασίας», σημείωσε.

Η ίδια σημείωσε ότι δεν πρόκειται να πέσει «μαύρο» στα κανάλια, απλά θα τηρηθούν οι νόμιμες διαδικασίες και εξαπολύοντας επίθεση στη ΝΔ, σημείωσε: “Οι εποχές του «μαύρου» έχουν περάσει στην Ελλάδα. Αυτά συνέβησαν με (τη Νέα Δημοκρατία και) το «μαύρο» στη δημόσια τηλεόραση. Ο καθένας θα πρέπει να πληρώσει για τη χρήση ενός δημόσιου αγαθού. Αυτό αποτελεί υποχρέωση κάθε κυβέρνησης. 27 χρόνια δεν έγινε, τώρα θα γίνει”.