Σ’ ένα τεράστιο γήπεδο τένις θα μετατραπεί την Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου, η πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη. Το κεντρικότερο σημείο της πόλης ετοιμάζεται να υποδεχτεί τους επίδοξους μικρούς τενίστες, από 5 έως 15 ετών.
aristotelous_aftodioikisi
Μαθητές δημοτικών και γυμνασίων θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν μέρος σε παιχνίδια αντισφαίρισης, από τις 6 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ, και να γνωρίσουν από κοντά την αθλήτρια με διεθνείς διακρίσεις στο τένις, Λένα Δανιηλίδου, στην εκδήλωση που διοργανώνεται από το τμήμα Αθλητισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης.

«Στην πιο κεντρική πλατεία της Θεσσαλονίκης θα δημιουργηθούν πολλά γήπεδα με μίνι φιλέ, όπου τα παιδιά θα διδαχτούν τα μυστικά του τένις μέσα από διαδραστικά παιχνίδια. Στόχος μας οι μαθητές, από μικρή ηλικία, να γνωρίσουν το άθλημα της αντισφαίρισης» ανέφερε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για δράσεις αθλητισμού, Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης.

Επίσης, οι διοργανωτές έχουν προγραμματίσει μία μεγάλη γιορτή, με μουσική, face painting και ξυλοπόδαρους. Στις σκέψεις της διοίκησης του δήμου είναι να πραγματοποιηθούν ανάλογες εκδηλώσεις και για άλλα αθλήματα σε κεντρικά σημεία της πόλης.