Εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Αντωνίου «Έτσι είναι η ζωή», που διοργανώνεται από τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης και τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016 στις 07:00 μ.μ. στο Βασιλικό Θέατρο Θεσσαλονίκης, με ελεύθερη είσοδο.
160921-c_est_la_vie_invitation_web_2048
Στην εκδήλωση, ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός Γιάννης Σερβετάς θα παρουσιάσει στο κοινό το πρώτο βιβλίο του 26χρονου Δημήτρη Αντωνίου με τίτλο «Έτσι είναι η ζωή» που κυκλοφόρησε πριν από λίγες ημέρες και περιέχει δέκα διηγήματα. Ο Δημήτρης Αντωνίου θα μιλήσει για το πρώτο του βιβλίο, για τον κύκλο των 10 χρόνων της πορείας του που κλείνει αλλά και για όλα όσα θέλει να καταφέρει στο μέλλον. Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν καλλιτεχνικά η τραγουδίστρια Φωτεινή Βελεσιώτου, ο τραγουδιστής 12ος Πίθηκος και η Χορωδία Γυναικών “Αγία Κασσιανή η Υμνογράφος” της Ιεράς Μητρόπολης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως.
Η ιστορία του 26χρονου Δημήτρη Αντωνίου είναι ένα μάθημα ζωής και παράδειγμα δύναμης ψυχής. Η ζωή του Δημήτρη άλλαξε πριν από 10 χρόνια, όταν έξω από το 7ο Λύκειο Καλαμαριάς, το σχολείο όπου ήταν μαθητής, ένα αυτοκίνητο έπεσε επάνω του με μεγάλη ταχύτητα προκαλώντας του συντριπτικό κάταγμα στον αυχένα, ολική ρήξη νωτιαίου μυελού και ακρωτηριασμό του δεξιού του χεριού. Στα επόμενα δύσκολα χρόνια, ο Δημήτρης δεν το έβαλε κάτω: έμαθε να κινείται με αναπηρικό καροτσάκι, δημιούργησε την ομάδα graffiti ‘C’est La Vie’, σπούδασε στο τμήμα Φυσικής του Α.Π.Θ. και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στην Οικονομική Θεωρία στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Ασχολήθηκε επίσης με τη λογοτεχνία, έγραψε το πρώτο του βιβλίο και αυτό το διάστημα ολοκληρώνει το δεύτερο του βιβλίο.
160921-c_est_la_vie_poster_web_600px
Η γαλλική φράση ‘C’est la vie’ που σημαίνει «έτσι είναι η ζωή» είναι μια φράση που έχει σημαδέψει τον Δημήτρη στη ζωή του μετά το ατύχημα. Το πρώτο βιβλίο του Δημήτρη “Έτσι είναι η ζωή” είναι και το όνομα της ανοιχτής ομάδας δημιουργίας graffiti «C’est La Vie’» που ίδρυσε, η οποία γεμίζει με χρώμα και θετικά μηνύματα αισιοδοξίας τους τοίχους των σχολείων και των γκρίζων αστικών χώρων σε όλη τη Θεσσαλονίκη. Στο βιβλίο του ο Δημήτρης Αντωνίου διηγείται ιστορίες είτε αληθινές είτε φαντασίας, γεμάτες έντονες συγκινήσεις, χιούμορ και προβληματισμούς που προσφέρουν στον αναγνώστη την ευκαιρία να δει τον κόσμο και τη ζωή μέσα από μια διαφορετική ματιά, τη ματιά και τη μοναδική εμπειρία ζωής του νεαρού συγγραφέα.
Το βιβλίο του Δημήτρη Αντωνίου θα διατίθεται στο χώρο της εκδήλωσης.
Περισσότερες πληροφορίες για όλες τις δράσεις του Δημήτρη Αντωνίου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στον ιστότοπο www.dimitrisantoniou.gr .