Σε μια κλειστή κοινωνία, όπου όλοι συσπειρώνονται γύρω από τους καταρράκτες, ο Πέτρος, ο ήρωας του βιβλίου, θα αναμετρηθεί με τους δαίμονές του και συγκεκριμένα θα κληθεί να αντιμετωπίσει τους εκφοβιστές του σχολείου του. Τι θα συμβεί άραγε, όταν μετά από ένα ανελέητο κυνηγητό, θα βρεθεί εγκλωβισμένος στο βάθος μιας σκοτεινής σπηλιάς;

%ce%b5%ce%be%cf%89%cf%86%cf%85%ce%bb%ce%bb%ce%bf-%ce%b2%ce%b9%ce%b2%ce%bb%ce%b9%ce%bf%cf%85

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΣ

%cf%80%ce%bf%cf%81%cf%84%cf%81%ce%b5%cf%84%ce%bfΗ Τριανταφυλλιά Κωνσταντινίδου γεννήθηκε στην Αρχαία Πέλλα, όπου παρακολούθησε και τις εγκύκλιες σπουδές της. Τελείωσε την Αγγλική Φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με τη συγγραφή. Πολλά έργα της, όπως παραμύθια και διηγήματα έχουν συμμετάσχει σε Πανελλήνιους Λογοτεχνικούς Διαγωνισμούς και έχουν λάβει βραβεία, επαίνους και τιμητικές διακρίσεις.
Το 2009, το έργο της «Η γερακίνα και ο κύκνος», απέσπασε το Α΄ βραβείο παραμυθιού από την Εταιρία Τεχνών – Επιστήμης και Πολιτισμού Κερατσινίου.
Ο «Άγριος Δούναβης» είναι το πρώτο της μυθιστόρημα, ένα απόσπασμα του οπoίου ως αυτοτελές διήγημα ,πήρε τιμητική διάκριση από τον ίδιο φορέα το 2008 με τον τίτλο «Το άστρο της αυγής».
Και τα δύο βιβλία της κυκλοφόρησαν από της εκδόσεις «Μαλλιάρης-Παιδεία».
«Η γερακίνα και ο κύκνος» κυκλοφορεί επίσης, σε ένα ομαδικό Λεύκωμα Λογοτεχνίας – Ποίησης, από τις εκδόσεις «Μαίανδρος», Α΄ τόμος, 2013.
Η κυρία Κωνσταντινίδου είναι μέλος της Ένωσης Συγγραφέων -Λογοτεχνών Ευρώπης, της Ένωσης Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος (ΕΛΒΕ), του Συλλόγου Φίλων Βιβλίου του Νομού Πέλλας, του Συλλόγου «Βιβλιόφιλοι Έδεσσας» και της Παιδαγωγικής Εταιρείας του Νομού Πέλλας.
Πρόσφατη εκδοτική της παρουσία είναι τα δύο βραβευμένα παραμύθια της «Ο Αμούρ στον αστερισμό του λύκου» και «Ο Ρήγας και η Ροζαλία», Αυτοέκδοση, Έδεσσα 2013.
Το 2015, το ιστορικό διήγημά της «Εάλω η Πόλις» ή «Δάκρυα για τη Βασιλεύουσα» συμπεριελήφθη στον Β΄ τόμο του Λευκώματος Λογοτεχνίας – Ποίησης, το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Μαίανδρος».
Το παραμύθι «Ο Πέτρος και η μάγισσα Καρκάγια» (Εκδόσεις Ανάτυπο, 2016), με θέμα τον σχολικό εκφοβισμό, παραπέμπει στον τόπο που γεννήθηκε η συγγραφέας και αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για το βιβλίο της.
Η συγγραφέας εργάσθηκε στη Μέση Εκπαίδευση ως καθηγήτρια Αγγλικών και παρέχοντας γραμματειακή υποστήριξη.
Σήμερα, ζει με την οικογένειά της στην Έδεσσα.

Αναστάσιος Δούκλης, δημοσιογράφος, μέλος της Ένωσης Δημοσιογράφων Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου Μακεδονίας-Θράκης
Αναστάσιος Δούκλης, δημοσιογράφος, μέλος της Ένωσης Δημοσιογράφων Περιοδικού και Ηλεκτρινικού Τύπου Μακεδονίας-Θράκης

Προσωπικά διάβασα αυτήν τη συγκινητική ιστορία με θέμα τον σχολικό εκφοβισμό (bullyng)και την απόγνωση που προκαλέι στα θύματά του.
Ο Πέτρος, ο ήρωας του βιβλίου, θα έλθει αντιμέτωπος με τους εκφοβιστές του σχολείου του. Εξαιτίας της βίαιης συμπεριφοράς του, η ζωή του μετατρέπεται σε κόλαση, σε ένα αδιέξοδο, το οποίο δεν του παρέχει τρόπους διαφυγής. Ώσπου, κυνηγημένος από τους διώκτες του, θα εγκωβιστεί στους σκοτεινούς λαβύρινθους μιας υγρής σπηλιάς, εκεί όπου κατοικεί η Καρκάγια. Αθέατη από τον έξω κόσμο, αφουγκράζεται και στοχάζεται. Η Καρκάγια!
Τι να ‘ναι άραγε; Άνθρωπος ή θεριό; Αλήθεια ή ψέμα; Μύθος ή πραγματικότητα; Ή μήπως ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στον κόσμο των ανθρώπων και τη φύση;
Ανεξαρτήτως σημειολογίας, ένα είναι σίγουρο : ότι η συγγραφέας με τη χρήση υπερβατών σχημάτων, όπως το Στοιχειό της λίμνης, κατορθώνει να θέσει σε κίνηση τη σκέψη του αναγνώστη, δίνοντάς την ευκαιρία να αναγνωρίσει το πρόβλημα και να αναζητήσεις λύσεις. Επίσης, μέσα από την οπτική γωνία του παντογνώστη αφηγητή, κατορθώνει να μεταδώσει τη συναισθηματική φόρτιση του ήρωα στον αναγνώστη, ο οποίος συμπάσχει μαζί του, προσδοκώντας να βγει από το αδιέξοδο μέσα στο οποίο έχει παγιδευτεί.
Η γραφή είναι ρέουσα και συναρπαστική, ενώ οι χαρακτήρες αληθινοί, ακόμη και όταν περιβάλλονται από τον μανδύα της μυθοπλασίας. Η δυναμική του κειμένου αυξάνεται με το πληροφοριακό ύφος και την ορθή χρήση της γλώσσας από τη συγγραφέα, μιας γλώσσας η οποία χαρακτηρίζεται από μεστότητα και σαφήνεια, αποκαλύπτοντας έτσι τον προσωπικό τρόπο του Πέτρου να δοκιμάζει και να δοκιμάζεται.
Η συνοχή του κειμένου επιτυγχάνεται με χρονική αλληλουχία και τα γεγονότα να εκτιλίσσονται ομαλά. Οι έννοιες υφαίνονται αβίαστα, ώστε οι προτάσεις να αποτελούν συνεκτικό σύνολο.
Η πλοκή περιλαμβάνει δυνατούς διαλόγους με αμεσότητα και ζωντάνια, καθώς επίσης και παραστατικές περιγραφές, η φυσικότητα των οποίων συνδυάζεται αρμονικά με τα εκφραστικά μέσα, καθιστώντας το κείμενο ευανάγνωστο.
Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου, ο αναγνώστης ταξιδεύει στον συναρπαστικό κόσμο της ιστορίας.
Τελειώνοντας, θα κλείσω με μια ευχή για τη συγγραφέα και το έργος της : Εύχομαι στην κα Τριανταφυλλιά Κωνσταντινίδου, να είναι υγιής και να δημιουργεί’ το βιβλίο της να έχει καλό δρόμο, στον δύσκολο, αλλά υπέροχο κόσμο της λογοτεχνίας!