Η εκδήλωση ξεκίνησε από την πλατεία Στουγιαννάκη, όπου η ομάδα Εδεσσαίων τυμπανιστών ΚΑΡΑΝΟΣ έδωσε το σύνθημα παίζοντας στον πεζόδρομο της Έδεσσας και οδηγώντας τον κόσμο στο γήπεδο της πόλης.


Στη συνέχεια κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας του αερόστατου οι τυμπανιστές ξεσήκωσαν τον κόσμο που συμμετείχε στην εκδήλωση και προετοιμάστηκε η διαδικασία επιλογής των τυχερών που θα ανέβαιναν στο αερόστατο.

Ενώ το αρχικό πρόγραμμα προέβλεπε ότι το αερόστατο θα πετούσε με δύο τυχερούς που θα προέκυπταν από κλήρωση, τελικά επιλέχθηκε να συμμετάσχουν όσοι περισσότεροι πολίτες γίνεται σε πολλές μικρές πτήσεις και αλλεπάλληλες κλήρώσεις. Με τον τρόπο αυτό δόθηκε η δυνατότητα σε δεκάδες παιδιά και μεγάλους να αποκτήσουν μία εντυπωσιακή εμπειρία βλέποντας την όμορφη Έδεσσα από ψηλά με το αερόστατο της Δ.Ε.Θ.
Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δημήτρης Γιάννου ευχαρίστησε τη Δ.Ε.Θ. για την επιλογή της Έδεσσας ως μίας από τις πόλεις της Βόρειας Ελλάδας που πραγματοποιούνται δράσεις προβολής και τον κόσμο της Έδεσσας που συμμετείχε στην εκδήλωση. Με τη σειρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος της Δ.Ε.Θ. κ. Κυριάκος Ποζρικίδης ευχαρίστησε το Δήμο για τη συνεργασία και τους πολίτες της Έδεσσας για τη συμμετοχή τους.