%ce%b5%ce%b9%ce%ba%cf%8c%ce%bd%ce%b1-003
Το βιβλιοπωλείο ΚΡΑΛΛΗ και οι εκδόσεις ΕΛΛΗΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ, μας προσκάλεσαν την Παρασκευή 30/09 στις 6 μ.μ. στη βιωματική παρουσίαση του βιβλίου της βραβευμένης από τον Ο.Η.Ε. συγγραφέα Φωτεινής Κωνσταντοπούλου “Ο Τυροκοφτερός”.
%ce%b5%ce%b9%ce%ba%cf%8c%ce%bd%ce%b1-059
Εντυπωσιαστήκαμε από τις πολύ νέες εγκαταστάσεις του Ιδιωτικού βρεφονηπιακού σταθμού “Ουράνιο Τόξο” όπου για εμάς θεωρείται πρότυπο για κάθε παιδί προσχολικής ηλικίας ιδίως για τους κανόνες ασφαλείας αλλά και τον επαγγελματισμό των εκπαιδευτικών που πλαισιώνουν με πολύ αγάπη αυτήν την πολύ όμορφη προσπάθεια όπου τα παιδιά γνωρίζουν πολλά ενδιαφέροντα πράγματα που θα τους χρειαστούν στη μετέπειτα πορεία τους προς το Δημοτικό σχολείο.


Αλλά ας επανέλθουμε στην πανέμορφη συγγραφέα Φωτεινή Κωνσταντοπούλου, αστυνομικός μάλιστα στο επάγγελμα, όπου γίνανε ένα γλυκό κουβάρι με τα παιδιά, συνομιλώντας, χορεύοντας, παίζοντας με την ψυχή τους και γνωρίζοντας από κοντά την πολύ σημαντική θρεπτική αξία του τυριού. Η Φωτεινή έχει έναν μοναδικό τρόπο να μαγεύει τα παιδιά με τις ιστορίες της αλλά και αποσπώντας την προσοχή των δύσκολων μικρών μας φίλων συνδράμοντας και τα ίδια στη συζήτηση με βιωματικούς τρόπους.

Την παρουσίαση πλαισίωσαν δραστηριότητες όπου τα παιδιά γνώρισαν τη διαδικασία παραγωγής της μεγάλης σε διατροφική αξία, τροφής του τυριού. Μάλιστα βοήθησε το γεγονός ότι τα παιδιά είχαν επισκεφτεί ένα τυροκομείο λίγες ημέρες πιο πριν και μπορούσαν να έχουν καλύτερη άποψη για το τυρί και τις ιδιότητές του.

Στο τέλος ακολούθησε γευστική γνωριμία με διάφορα είδη τυριών τα οποία ετοίμασαν με πολύ αγάπη, αλλά και μεγάλη εμπειρία στη μαγειρική, οι νέες μαμάδες των παιδιών’ τα οποία ομολογουμένως ήταν πεντανόστιμα, ιδίως το τσίζκέϊκ που δεν έμεινε ούτε ένα κομμάτι από το ταψί!

Η Φωτεινή υπέγραψε όλα τα βιβλία καθώς με ευχαρίστηση συζητούσε και βγήκε με όλους τους μικρούς φίλους φωτογραφίες παίρνοντας και δίδοντας χαρά και αγάπη!
%ce%b5%ce%b9%ce%ba%cf%8c%ce%bd%ce%b1-090
Η βιβλιοθήκη του Ιδιωτικού πρότυπου βρεφονηπιακού σταθμού “Ουράνιο Τόξο” έγινε ακόμη πιο πλούσια τοποθετώντας τα δύο παιδικά βιβλία σε περίοπτη θέση για να θυμούνται αυτήν την εξαιρετική παρουσίαση παιδικού βιβλίου.
%ce%b5%ce%b9%ce%ba%cf%8c%ce%bd%ce%b1-093
Για άλλη μια φορά τα συγχαρητήρια μας στο βιβλιοπωλείο Κράλλη που μας κάνει υπερήφανους φέρνοντας Πολιτισμό και αγάπη στην πόλη μας και ιδίως στη Ζωή Κράλλη που είναι πάντα παρούσα και πολύ μπροστά από την εποχή μας!
%ce%b5%ce%b9%ce%ba%cf%8c%ce%bd%ce%b1-084
Ευχαριστούμε επίσης τις πολύπειρους εκπαιδευτικούς και ιδίως τη Ματίνα και τη Σοφία Χατζόγλου για την άψογη φιλοξενία, τον επαγγελματισμό και το πανέμορφο απόγευμα που μας χάρισε!

Μερικά ακόμη στοιχεία για τον θρεπτικό και cool Τυροκοφτερό

Οι μικροί φίλοι που θα το διαβάσουν, μέσα από διασκεδαστικές περιπέτειες, θα ανακαλύψουν την θρεπτική αξία του τυριού. Ταυτόχρονα, όμως, το βιβλίο της γλυκιάς ανθυπαστυνόμου που υπηρετεί στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. θα συμβάλει στη στήριξη συνανθρώπων μας που βρίσκονται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση.
%ce%b5%ce%b9%ce%ba%cf%8c%ce%bd%ce%b1-006
Ο «Τυροκοφτερός» (εκδ. Ελληνοεκδοτική) είναι ο κεντρικός άξονας της ανθρωπιστικής δράσης «Μικροί μάγειρες + συνταγές αγάπης» που πρόκειται να λάβει χώρα στο Μουσείο Ελληνικής Γαστρονομίας για το εκπαιδευτικό έτος 2016-2017, ενισχύοντας το έργο της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης «Μπορούμε», στο πλαίσιο του προγράμματος «Διάσωση & Προσφορά Τροφίμων». Ένα πρόγραμμα που συμβάλλει καθοριστικά στη μείωση της σπατάλης τροφίμων, ενώ ταυτόχρονα διασφαλίζει πολύτιμη επισιτιστική στήριξη σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Λίγα λόγια και για τον Ιδιωτικό Βρεφονηπιακό Σταθμό “Ουράνιο Τόξο”

Λειτουργούμε από το 1993

Με συνέπεια, εμπειρία, φροντίδα, τρυφερότητα και με την αρτιότερη υλικοτεχνική υποδομή, σας βεβαιώνουμε ότι στο Βρεφονηπιακό Σταθμό και Νηπιαγωγείο μας το παιδί σας θα βρει τις ευνοϊκότερες συνθήκες που χρειάζεται για να αναπτυχθεί ολόπλευρα σε μια ηλικία που έχει τεράστια σημασία για την ομαλή ανάπτυξη της προσωπικότητας, την όλη στάση ζωής και την πνευματική του ανάπτυξη.
14184486_506779956179561_577013416117832461_n
Στόχος μας είναι παραλαμβάνοντας το παιδί σε μια τόσο τρυφερή ηλικία να συμπληρώνουμε το οικογενειακό περιβάλλον, να αναπτύξουμε τις κινητικές και νοητικές του ικανότητες και να το εισαγάγουμε όσο πιο ομαλά γίνεται στη διδακτική διαδικασία.
Πληροφορίες – Παροχές
Φιλοξενούμε παιδάκια από 8 μηνών έως την εγγραφή τους στο Δημοτικό.
Λειτουργούμε από 1 Σεπτεμβρίου έως 31 Ιουλίου.
Είμαστε ανοιχτά από τις 7:30 έως τις 15:00
Στεγαζόμαστε σε ιδιόκτητο κτήριο. Χτισμένο με τις αυστηρότερες προδιαγραφές για Βρεφονηπιακό Σταθμό – Νηπιαγωγείο.
Σύγχρονο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ανάλογα με την ηλικία.
Έμπειρες, άριστα εκπαιδευμένες παιδαγωγοί.
Πλούσιο παιδαγωγικό υλικό που συνεχώς ανανεώνεται.
Ενημέρωση γονέων για το παιδί τους.
Πλούσιο πρόγραμμα εκπαιδευτικών επισκέψεων και εκδηλώσεων.
Θεατρικές παραστάσεις, γιορτές, ομιλίες, εκδηλώσεις για τους γονείς.
Συνεργασία με παιδίατρο.
Μεταφορά με ιδιόκτητο σχολικό, με πεπειραμένο οδηγό και συνοδούς.

Η Διευθύντρια
Δεληγιάννη Ολυμπία