Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού, που ελήφθη από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (α.α: 30/2016) και ισχύει από σήμερα Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016 μέχρι και την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016, προβλέπεται επιδείνωση του καιρού από σήμερα το βράδυ (20/10/2016) με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες πιθανώς να συνοδεύονται από χαλάζι και ισχυρούς ανέμους.
mediadefaultimagesvroxi_01032015074737
Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:
1. Από σήμερα το βράδυ μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής (23-10-2016) κατά διαστήματα τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η Δυτική και Κεντρική Στερεά, η Δυτική Πελοπόννησος και πιθανώς η Θεσσαλία.
2. Την Παρασκευή (21-10-2016) και το Σάββατο (22-10-2016) πιθανώς πρόσκαιρα η Δυτική και Κεντρική Μακεδονία, η Ανατολική Πελοπόννησος και η Ανατολική Στερεά.
3. Από το βράδυ του Σαββάτου (22-10-2016) μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής (23-10-2016) πιθανώς η ανατολική νησιωτική χώρα.

Ειδικότερα καλούνται οι πολίτες:
– Να βεβαιωθούν ότι οι υδρορροές και τα φρεάτια έξω από το σπίτι τους δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
– Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο ή τη ραγδαία βροχόπτωση και ενδέχεται να προκαλέσουν τραυματισμούς ή ζημιές.
– Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κ.λπ., καθώς και να ενημερώνονται από την ιστοσελίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
– Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.
– Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων.
– Αν πρόκειται να μετακινηθούν, να ενημερωθούν για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου, ειδικά για θέματα παγετού και χιονοκάλυψης.
– Να φροντίζουν να διαθέτουν πάντα αντιολισθητικές αλυσίδες για τα αυτοκίνητα τους.
– Να αποφεύγουν να ρίχνουν νερά στις αυλές, στα πεζοδρόμια και στους δρόμους, όταν υπάρχουν χαμηλές θερμοκρασίες παγετού.
– Να αποφεύγουν να διασχίζουν πεζοί ή με αυτοκίνητο τις διασταυρώσεις δρόμων με χειμάρρους (Ιρλανδικές διαβάσεις).

Περισσότερες λεπτομέρειες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr).