Ζω απλά γιατί υπάρχετε εσείς», «αγάπη είναι να αιμοδοτείς, χωρίς ποτέ να μάθεις, ποιος πήρε από το αίμα σου δύναμη για να ζήσεις…».
sikies_emodosia_2016_poster_prev
Με φράσεις και λόγια όπως αυτά, που απευθύνθηκαν σε εκδήλωση κατά την οποία η Δημοτική Τράπεζα Αίματος Νεάπολης-Συκεών βραβεύτηκε ως μια από τις μεγαλύτερες τράπεζες στη Βόρεια Ελλάδα, ο δήμος μας συνεχίζει με πείσμα και επιμονή να διοργανώνει την εκστρατεία Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς. Η τελευταία για αυτόν τον χρόνο εκστρατεία (μετά από δύο ακόμη τακτικές αιμοδοσίας και μία έκτακτη, τον περασμένο Αύγουστο, για να καλυφθούν κατά το δυνατόν οι αυξημένες ανάγκες για αίμα) θα πραγματοποιηθεί από τις 5 έως τις 12 Νοεμβρίου και στις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες.
«Η Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς έχει πια καθιερωθεί ως μια μεγάλη γιορτή εθελοντισμού και προσφοράς. Κάθε τέσσερις μήνες, έχουμε την ευκαιρία να δείξουμε ότι πάνω από όλα είμαστε άνθρωποι που νοιαζόμαστε για τους συνανθρώπους μας. Κάθε τέσσερις μήνες, μπορούμε να δώσουμε αίμα, να γίνουμε δότες αιμοπεταλίων και δότες μυελού των οστών και να ζήσουμε τη χαρά της προσφοράς», τονίζουν σε μήνυμά τους ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης και ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Αναστάσιος Τσακιρίδης.
Άλλωστε, όπως επισημαίνουν, σε κάθε τακτικό κάλεσμα αλλά και σε κάθε έκτακτη εξόρμηση, σε κάθε επείγουσα ανάγκη, είναι άμεση η ανταπόκριση των εθελοντών αιμοδοτών της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος, η οποία βραβεύτηκε για το 2016 από το υπουργείο Υγείας και τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης ως μία από τις μεγαλύτερες τράπεζες σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα.
Συγκέντρωση φαρμάκων
Αυτή η μεγάλη γιορτή του εθελοντισμού διοργανώνεται σε συνεργασία με τα νοσοκομεία «Άγιος Παύλος», «ΑΧΕΠΑ», «Θεαγένειο», «Ιπποκράτειο» και «Γ. Παπανικολάου».
Για άλλη μια φορά, κατά τη διάρκεια της αιμοδοσίας, θα συγκεντρώνονται φάρμακα, κυρίως παυσίπονα και αντιβιοτικά, για παιδιά και ενήλικες, με σκοπό την εξυπηρέτηση των ωφελούμενων του Κοινωνικού Φαρμακείου δήμου Νεάπολης-Συκεών. Σημειώνεται ότι οι εθελοντές αιμοδότες θα πρέπει να έχουν μαζί τους το ΑΜΚΑ τους.
Αναλυτικά ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ έχει ως εξής:
Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016, 9 π.μ.- 2 μ.μ.
Δημ. Κατάστημα Πεύκων (Ηπείρου 9, Πεύκα) και
Δημ. Γυμναστήριο Αγ. Παύλου (Ανθέων 14, Αγ. Παύλος)
Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016, 8 π.μ.-2 μ.μ.
Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών (Στρ. Σαράφη & Ι.Μιχαήλ 1, Συκιές)
Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016, 10 π.μ.-8 μ.μ.:
Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών (Στρ. Σαράφη & Ι.Μιχαήλ 1, Συκιές)
Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016, 10 π.μ.-8μ.μ.:
Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών (Στρ. Σαράφη & Ι.Μιχαήλ 1, Συκιές)
Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016, 10 π.μ.-8 μ.μ.:
Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών
Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016, 10 π.μ.-8 μ.μ.:
Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης (Στρ. Σαράφη & Ι.Μιχαήλ 1, Συκιές)
Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016, 10 π.μ.-8 μ.μ.:
Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης (Ελ. Βενιζέλου 125, Νεάπολη)
Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016, 10 π.μ.-8 μ.μ.:
Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης (Ελ. Βενιζέλου 125, Νεάπολη)
Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016, 9 π.μ.-2 μ.μ.:
Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης (Ελ. Βενιζέλου 125, Νεάπολη)
Αρωγοί
Αρωγοί και συνοδοιπόροι στις επιτυχημένες διοργανώσεις εθελοντικής αιμοδοσίας στέκονται η Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως-Σταυρουπόλεως, οι Ιεροί Ναοί του δήμου Νεάπολης-Συκεών, το Κέντρο Πρόληψης «ΠΥΞΙΔΑ», η Ένωση Γονέων Νεάπολης-Συκεών, το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών, η Υπηρεσία Ατόμων με Αναπηρία, το Κέντρο «Εργάνη» και ο Σύλλογος Ποντίων Πεύκων ΠΑΡΧΑΡ.
Στην τελευταία αιμοδοσία συμμετείχαν ο Σύλλογος Ποντίων Πεύκων ΠΑΡΧΑΡ, το 4ο Σύστημα Δασοπροσκόπων Συκεών, το 6ο Σύστημα Προσκόπων Νεάπολης, η ΕΔΟΜΑΚ, το Πολιτιστικό Οδοιπορικό Συκεών, ο ΒΑΟ, ο Ποντιακός Σύλλογος Καλλιθέας Συκεών, η Σκακιστική Ακαδημία Συκεών-Νεάπολης, ο «Κεραυνός», το V-STROM club North Hellas, ο Παναθλητικός Handball, ο Παναθλητικός Συκεών, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λιβαδιωτών, ο Πολιτιστικός Αιμοδοτικός Σύλλογος Πεύκων, οΖεύς Τραμπολίνο, ο Φιλοζωικός σύλλογος ΦΡΟΝΤΙΖΩ και η Χορευτική Ακαδημία Πεύκων.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
-Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής – Τηλ.: 2313.313116, 2313.313160
-Συμβουλευτικός Σταθμός Δ.Ε. Συκεών – Τηλ.: 2313.313151 και 2313.313117