0050032709_syntax11
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Δημοσίας Τάξης, Νίκο Τόσκα, είχε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μετά τα επεισόδια με τη χρήση χημικών κατά συνταξιούχων, που συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας και επιχείρησαν να φτάσουν στο Μέγαρο Μαξίμου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός εξέφρασε την ενόχλησή του για τη στάση των αστυνομικών δυνάμεων στην πορεία των συνταξιούχων και επέπληξε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη για τη ρίψη δακρυγόνων, ζητώντας, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, «να μην επαναληφθεί κάτι τέτοιο».

Λίγα λεπτά μετά τη συνομιλία Τσίπρα-Τόσκα το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εξέδωσε ανακοίνωση επισημαίνοντας ότι μετά το σημερινό περιστατικό στη διαδήλωση των συνταξιούχων, «δόθηκε εντολή να απαγορευτεί κάθε χρήση δακρυγόνων σε διαδηλώσεις εργαζομένων και συνταξιούχων».
Μάλιστα, ο κ. Τόσκας ανέλαβε την πολιτική ευθύνη «για την περιορισμένη χρήση χημικών».
Ολόκληρη η ανακοίνωση που εκδόθηκε από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη:

«Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για την περιορισμένη χρήση χημικών κατά τη διάρκεια διαδήλωσης συνταξιούχων σήμερα, 3 Οκτωβρίου 2016, στη συμβολή της λεωφόρου Βασ. Σοφίας με την οδό Ηρώδου Αττικού.
Μετά το σημερινό περιστατικό, δόθηκε εντολή να απαγορευτεί κάθε χρήση δακρυγόνων σε διαδηλώσεις εργαζομένων και συνταξιούχων».
Υπενθυμίζεται, ότι οργανώσεις συνταξιούχων πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κοτζιά, αντιδρώντας στον νόμο Κατρούγκαλου 4387, που, όπως υποστηρίζουν, είναι ο θάνατος των επικουρικών τους συντάξεων. Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, σημειώθηκε ένταση, όταν κάποιοι συνταξιούχοι επιχείρησαν να αναποδογυρίσουν την κλούβα των ΜΑΤ, που ήταν σταθμευμένη, ώστε να κλείσει τον δρόμο που οδηγεί στο Μέγαρο Μαξίμου, με αποτέλεσμα να γίνει χρήση δακρυγόνων από τους αστυνομικούς.