161016-katerini1
Με λαμπρότητα και υπερηφάνεια τιμήθηκε σήμερα η 104η Επέτειος Απελευθέρωσης της πόλης της Κατερίνης από τον τουρκικό ζυγό.
161016-katerini2
Στις εκδηλώσεις, που διοργάνωσε η Αντιπεριφέρεια Πιερίας παρέστη ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.
161016-katerini3
«Έχουμε χρέος να μην ξεχνούμε όσους και όσα σφυρηλάτησαν αυτό το Έθνος. Οι αγώνες των προγόνων μας για την Ελευθερία αποτελούν και θα συνεχίσουν να αποτελούν τον οδηγό μας για το μέλλον. Σήμερα τιμούμε όλους εκείνους που αγωνίστηκαν για να ‘αναστήσουν’ την πόλη της Κατερίνης, με αυτοθυσία, με αυταπάρνηση και ηρωισμό. Οι αγώνες τους είναι το καλύτερο παράδειγμα για όλους εμάς που έχουμε να αντιμετωπίσουμε τα δικά μας εμπόδια, να ανεβούμε τον δικό μας Γολγοθά. Στους προγόνους μας δεν χαρίστηκε τίποτα. Η πίστη τους στα ιδανικά της ελευθερίας, της εθνικής ανεξαρτησίας, του πατριωτισμού και της εθνικής ομοψυχίας ήταν ο οδηγός τους. Η ίδια πίστη, το δικό τους
παράδειγμα, οφείλει να αποτελέσει και το δικό μας οδηγό για να αντιμετωπίσουμε τις σύγχρονες προκλήσεις. Προκλήσεις, που δεν είναι μόνο οικονομικές», τόνισε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.
161016-katerini4
Ο κ. Τζιτζικώστας, με την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, τους Περιφερειακούς Συμβούλους Πιερίας και πλήθος επισήμων και εκπροσώπων όλων των αρχών και φορέων της Πιερίας και της Κατερίνης παρακολούθησαν την καθιερωμένη παρέλαση στο κέντρο της Κατερίνης.