1460d394-7fc1-4920-956a-e248169ea528Με την ελευθερία του λόγου να απειλείται και την απόπειρα ελέγχου των μέσων μαζικής ενημέρωσης σε αρκετές χώρες της ΕΕ, η Εύα Καϊλή συνδιοργανώνει με συναδέλφους της Ευρωβουλευτές των Σοσιαλδημοκρατών του S&D, συζήτηση στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο στις 23 Νοεμβρίου, για την ανάδειξη του προβλήματος που επεκτείνεται σε όλο και μεγαλύτερο αριθμό χωρών, αλλά και για προτάσεις προστασίας των ανεξαρτήτων αρχών.

Κεντρικοί ομιλητές στη συζήτηση θα είναι 3 ευρωβουλευτές της πολιτικής ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (S&D), ο Pier Antonio Panzeri από Ιταλία, Istvan Ujhelyi σπό την Ουγγαρία και ο Bogluslaw Liberadzki από την Πολωνία, μαζί με την Εύα Καϊλή.

Τη συζήτηση θα πλαισιώσουν δημοσιογράφοι με επίσημο καλεσμένο τον Jean Quatremer της Liberation, Έλληνες δημοσιογράφοι, καθώς και δημοσιογράφοι από Ουγγαρία και την εφημερίδα που έκλεισε η κυβέρνηση τους, από Πολωνία αλλά και Ιταλία. Την άποψη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έχουν κληθεί να μεταφέρουν με παρεμβάσεις τους οι αρμόδιοι Επίτροποι, ενώ αναμένονται συγκεκριμένες απαντήσεις για το χρονοδιάγραμμα δράσεων της Επιτροπής για μια Ευρωπαϊκή απάντηση.

Οι Ευρωβουλευτές του S&D συνεργάζονται διαρκώς για την ανάδειξη του προβλήματος και την αναζήτηση οριστικής λύσης και δράσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο.