Επισκέψεις – αυτοψίες στις λαϊκές αγορές του Εύοσμου, καθώς και του Κορδελιού στο Δήμο Κορδελιού – Εύοσμου, πραγματοποίησε σήμερα το πρωί ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστας Γιουτίκας, εν όψει της άμεσης λήψης μέτρων για την αντιμετώπιση των ανησυχητικών διαστάσεων που έχει λάβει το φαινόμενο του παραεμπορίου, κατόπιν σχετικής εντολής του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα.
pareborio-620x350-medium
Συνοδευόμενος από τον Εντεταλμένο Σύμβουλο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Μιχάλη Χριστόπουλο και τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών, Παραγωγών, Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας – Θεσσαλίας – Θράκης Άγγελο Δερετζή, ο κ. Γιουτίκας, επιβεβαίωσε επιτόπου τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει κατ’ εντολή του οι αρμόδιες υπηρεσίες της Αντιπεριφέρειας για την έκταση του προβλήματος και τα αντιπαρέβαλε με τα αντίστοιχα στοιχεία της Ομοσπονδίας, προκειμένου να υπάρχει πλήρης και σαφής εικόνα σε όλες τις πλευρές για την τρέχουσα κατάσταση και τον ακριβή αριθμό των παράνομων μικροπωλητών στις λαϊκές αγορές.

Στόχος είναι τις επόμενες μέρες, και σε κάθε περίπτωση έως το τέλος του Νοεμβρίου, να ξεκινήσει εκτεταμένη επιχείρηση απομάκρυνσης των παράνομων από τους χώρους των λαϊκών, με τη συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας.

Οι σχετικές αποφάσεις ελήφθησαν στην πρόσφατη συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, με τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης, Υποστράτηγο Νικόλαο Μπαντουβάκη και τον Διευθυντή της Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, Ταξίαρχο Αβραάμ Αϊβαζίδη, στο Αστυνομικό Μέγαρο. Στη συνάντηση αυτή που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του κ. Γιουτίκα, εκφράστηκε η ένθερμη διάθεση της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. στη Θεσσαλονίκη να ενισχύσει τις προσπάθειες της Αντιπεριφέρειας Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος για την πάταξη του παραεμπορίου. Στο πλαίσιο αυτό συμφωνήθηκε να υπάρξει στενή συνεργασία το επόμενο διάστημα και η έναρξη των επιχειρήσεων να γίνει από τις λαϊκές αγορές όπου το φαινόμενο είναι εκτεταμένο.
«Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και η έκταση που έχει πάρει το φαινόμενο του παραεμπορίου δεν μπορεί να συνεχιστεί. Έδωσα σαφείς εντολές στις υπηρεσίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με τους νόμιμους παραγωγούς, εμπόρους και πωλητές λαϊκών αγορών να αποτυπώσουν την κατάσταση και να παρέμβουν άμεσα, ώστε να περιοριστεί και να εξαλειφθεί το φαινόμενο. Θέλω να ευχαριστήσω την ΕΛ.ΑΣ. για την άμεση ανταπόκρισή της στο αίτημά μας για συνδρομή στις προσπάθειες εξάλειψης του φαινομένου, δεδομένου ότι οι παραβάτες δραστηριοποιούνται στις παρυφές των λαϊκών αγορών και οι επόπτες – ελεγκτές της Περιφέρειας αδυνατούν να παρέμβουν εκεί», τόνισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

«Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από τους ρυθμούς με τους οποίους εξελίσσεται ο σχεδιασμός μας για την απομάκρυνση των παράνομων από τις λαϊκές αγορές του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, όπου το πρόβλημα είναι εντονότερο. Είναι ένα χρονίζον και σοβαρό ζήτημα, το οποίο με απασχόλησε προσωπικά από τις πρώτες κιόλας μέρες που ανέλαβα τα καθήκοντά μου στην Αντιπεριφέρεια και ένα από τα πρώτα ζητήματα που μου έθεσαν οι εκπρόσωποι των παραγωγών, των εμπόρων και των πωλητών στις αλλεπάλληλες συναντήσεις που είχα μαζί τους. Ήρθε η ώρα να δράσουμε. Έχοντας την πολύτιμη στήριξη και αρωγή της ΕΛ.ΑΣ., αλλά και των Δήμων, όπως και την εντολή του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, είμαι σίγουρος ότι πολύ σύντομα θα έχουμε ουσιαστικά αποτελέσματα», δήλωσε ο κ. Γιουτίκας.