Σαράντα τρία χρόνια μετά, θυμόμαστε και τιμούμε την εξέγερση της νεολαίας, τον Νοέμβρη του 1973, ενάντια στην αμερικανοκίνητη χούντα. Θυμόμαστε και τιμούμε μια από τις πιο λαμπρές στιγμές των αγώνων της νεολαίας και του λαού. Το παράδειγμα του ξεσηκωμού του Νοέμβρη 1973 είναι ζωντανό ακόμα και σήμερα. Δεν πρόκειται να γίνει μια συμβολική εκδήλωση χωρίς περιεχόμενο!
newego_large_t_1101_54424114_type13145
Θυμόμαστε τον Νοέμβρη, γιατί τα αιτήματά του είναι και σήμερα επίκαιρα. Ο αγώνας για Δημοκρατία, για Ελευθερία, η μάχη για τα κοινωνικά δικαιώματα, για μια αξιοπρεπή ζωή, είναι διαρκής.
Θυμόμαστε την εξέγερση των φοιτητών του Πολυτεχνείου, της Νομικής, αλλά και τους τόπους εξορίας και μαρτυρίου ανδρών και γυναικών. Τα κολαστήρια του ΕΑΤ-ΕΣΑ, κάθε μέρος όπου άνθρωποι ανακρίθηκαν, βασανίστηκαν, εξορίστηκαν, φυλακίστηκαν, υπερασπιζόμενοι ιδέες, πανανθρώπινες αξίες και ιδανικά. Τιμούμε με κάθε πράξη αντίστασης, κάθε προσπάθεια να σπάσει το φόβο και ανατρέψει το επτάχρονο σκοτάδι της δικτατορίας.
Θυμόμαστε, επίσης, την προδοσία της Κύπρου, από το στρατιωτικό καθεστώς, και συνεχίζουμε τις προσπάθειες για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού, σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΟΗΕ.
Συνεχίζουμε στους ίδιους δρόμους τον αγώνα. Ειδικά σήμερα, όπου οι νοσταλγοί της χούντας και του φασισμού εμφανίζονται ξανά, για να σκορπίσουν το δηλητήριο του ρατσισμού, της μισαλλοδοξίας και του αυταρχισμού. Θα μας βρουν απέναντί τους!
Τιμάμε τη μνήμη των αγωνιστών του Πολυτεχνείου, των νεκρών, των εξόριστων, των φυλακισμένων και βασανισμένων, συνεχίζοντας τον αγώνα τους για μια καλύτερη ζωή, για Ελευθερία, Δημοκρατία, κοινωνική Δικαιοσύνη.
16/11/2016