Διευρυμένη σύσκεψη για την εξασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας του Χιονοδρομικού Κέντρου και την ασφαλή μετακίνηση των επισκεπτών, πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Π.Ε. Πέλλας, μετά από πρωτοβουλία της Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κας Αθηνάς Αθανασιάδου – Αηδονά.

Το Χιονοδρομικό Κέντρο του όρους «Βόρας» δέχθηκε πολλούς επισκέπτες τις προηγούμενες ημέρες και η εκτίμηση είναι να αυξηθούν, ενόψει της εορταστικής περιόδου της Πρωτοχρονιάς και Θεοφανείων.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκε η εύρυθμη λειτουργία των εγκαταστάσεων του Χιονοδρομικού Κέντρου η οποία θεωρείται σημαντική για τη λειτουργία όλων των τουριστικών επιχειρήσεων που έχουν αναπτυχθεί στην ευρύτερη περιοχή.

Επίσης, δρομολογήθηκε η συνεργασία των τοπικών αρχών (Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, Δήμων Έδεσσας και Αλμωπίας) με την ΕΤ.Α.Δ. Α.Ε. ώστε να υπάρχει ασφαλής οδική πρόσβαση προς το Χιονοδρομικό τόσο από την πλευρά του Δήμου Έδεσσας, όσο και από την πλευρά του Δήμου Αλμωπίας, καθώς ένας σημαντικός αριθμός επισκεπτών μετακινείται από και προς την περιοχή του Λουτρακίου.
Ειδικότερα, συμφωνήθηκε η συνεργασία των φορέων της Αυτοδιοίκησης με την ΕΤ.Α.Δ., ώστε με τη διάθεση ή και ενοικίαση μηχανημάτων, χειριστών των μηχανημάτων και την εξασφάλιση άλατος καθ’ όλη την κρίσιμη περίοδο να λειτουργήσει το Χιονοδρομικό Κέντρο αποτελεσματικά προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Η Αν. Αντιπεριφερειάρχης κ. Αηδονά, τόνισε τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ των τοπικών αρχών για την εξασφάλιση άριστων συνθηκών λειτουργίας του Χιονοδρομικού Κέντρου, καθώς και την ποιοτική εξυπηρέτηση των επισκεπτών με τους οποίους επιδιώκεται η ανάπτυξη μίας μακροχρόνιας σχέσης εμπιστοσύνης.

Ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Γιάννου τόνισε ότι ο τοπικός μηχανισμός βρίσκεται σε απόλυτη ετοιμότητα, ενώ ο Διευθυντής του Χιονοδρομικού Κέντρου κ. Παναγιωτόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη σύγκληση της σύσκεψης για τη συζήτηση και την επίλυση των θεμάτων σχετίζονται με την εύκολη πρόσβαση στο Χιονοδρομικού, ιδιαίτερα την εορταστική περίοδο που διανύουμε. Όπως τόνισε, «είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται μία τέτοιου είδους σύσκεψη, με πρακτικό χαρακτήρα και θα πρέπει να επαναληφθεί για την διατήρηση του υψηλού επιπέδου εξυπηρέτησης των επισκεπτών».

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Δήμου Αλμωπίας κ. Στέφανος Αβραμίκας τόνισε την συμπαράσταση και τη συμμετοχή του Δήμου Αλμωπίας με τα μέσα που διαθέτει, στην κοινή προσπάθεια για την εύρυθμη λειτουργία του Χιονοδρομικού.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν επιμέρους ενέργειες που χρειάζεται να γίνουν για την βελτίωση των συνθηκών πολιτικής προστασίας στην ευρύτερη περιοχή, με κατάλληλη σήμανση και διαχείριση της κυκλοφορίας σε περιπτώσεις ακραίων καιρικών φαινομένων.

Στην σύσκεψη, εκτός από την κα Αηδονά, συμμετείχαν επίσης οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κκ. Βασίλειος Βασιλειάδης, Μαρία Ζωγράφου-Τσαντάκη, και Πέτρος Ζέρζης, ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Τάκης Γιάννου με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Δημήτριο Ταπαζίδη, ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας Αλμωπίας κ. Στέφανος Αβραμίκας, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων κ. Αθανάσιος Σταυρίδης και τα στελέχη της υπηρεσίας κκ. Μάρκος Μάρκου και Χρήστος Οικονόμου, ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστος Μπιμπίτσος, ο Ειδικός Σύμβουλος Αντιπεριφερειάρχη κ. Γιάννης Τσίκος, ο Διευθυντής του Χιονοδρομικού Κέντρου κ. Θάνος Παναγιωτόπουλος και ο Διευθυντής Λειτουργίας κ. Δημήτριος Γλαράκης. Με τη νέα χρονιά αναμένεται η πραγματοποίηση νέας σύσκεψης για την παρακολούθηση και αξιολόγηση της λειτουργίας του Χιονοδρομικού Κέντρου.