Σε συνέχιση των κινητοποιήσεων προχωρούν αγρότες σε πολλές περιοχές της χώρας. Συγκεκριμένα, παραγωγοί από Λάρισα, Καρδίτσα και Τρίκαλα θα κατευθύνουν τα αγροτικά τους οχήματα στον κόμβο της Νίκαιας.

Μέχρι στιγμής, έχουν στηθεί δύο μπλόκα στην Λάρισα. Το πρώτο είναι στην εθνική οδό Λάρισας-Κοζάνης στον κόμβο της Μελούνας όπου οι αγρότες του Τυρνάβου κλείνουν καθημερινά το δρόμο από τις 6 έως τις 8 το βράδυ. Το δεύτερο είναι στον παραλιακό δρόμο της Λάρισας στην θέση Γερακάρι.

Δυτική Μακεδονία

Οι αγρότες της Δυτικής Μακεδονίας θα βγάλουν τα τρακτέρ στους δρόμους και θα στήσουν μπλόκα αφού πρώτα συνεδριάσουν για να οριστούν τα ακριβή σημεία. Αποκλεισμένη θα μείνει για δύο ώρες και η νέα εθνική οδός Πατρών-Κορίνθου, στο ύψος του Αιγίου από τις έξι το απόγευμα.

Κρήτη

Στον χορό των κινητοποιήσεων έχουν μπει δυναμικά και οι αγρότες της Κρήτης με αποκλεισμούς ΔΟΥ και οδικών αρτηριών του νησιού.

Αγρότες και οι κτηνοτρόφοι των Χανίων προγραμματίζουν αποκλεισμό της εθνικής οδού Χανίων- Ρεθύμνου, στο ύψος του κόμβου «Μεγάλα Χωράφια», ενώ στο Ηράκλειο Κρήτης στον κόμβο των Πραιτωρίων οι αγρότες μοιράζουν φυλλάδια στους οδηγούς.

Σέρρες

Στον κόμβο του Λευκώνα έκλεισαν για μία ώρα χθες το μεσημέρι οι αγρότες των Σερρών σε ένδειξη διαμαρτυρίας επειδή οι αστυνομικές δυνάμεις έστησαν μπλόκο και τους εμπόδισαν να κινηθούν προς το Τελωνείο του Προμαχώνα.

Αχαΐα

Σε καθημερινό δίωρο αποκλεισμό από τις 5 έως τις 7 το απόγευμα προχωράνε οι αγρότες της Αχαϊας στην εθνική οδό Πατρών-Κορίνθου στο ύψος του Αιγίου.

Ήπειρος

Οι παραγωγοί της Ηπείρου έχουν αποκλείσει επ΄αόριστον την Ιονία Οδό στον κόμβο του Αγίου Δημητρίου που είναι έξω από την Άρτα.

Ημαθία

Τα τρακτέρ τους έχουν παρατάξει στην άκρη του δρόμου οι αγρότες της Ημαθίας στην Εγνατία Οδό στον κόμβο της Κουλούρας και θα πραγματοποιήσουν σύσκεψη όταν στηθεί το μπλόκο της Νίκαιας για να εξετάσουν τις περαιτέρω κινήσεις τους.

Πρέβεζα

Οι αγρότες της Πρέβεζας ενισχύουν το μπλόκο του Λούρου και σήμερα η Συντονιστική τους Επιτροπή θα εξετάσει την μορφή των κινητοποιήσεων τους.

Καστοριά

Παραγωγοί από την Καστοριά αποφάσισαν να στήσουν το μπλόκο τους, την ερχόμενη Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι, στο ‘Αργος Ορεστικό, δηλαδή στον κάθετο άξονα επί της Εγνατίας οδού, στο δρόμο που οδηγεί στο τελωνείο Κρυσταλλοπηγής, στα σύνορα Ελλάδας – Αλβανίας.

Υπενθυμίζεται ότι αύριο Παρασκευή, στις 16.30, θα γίνει στο Αμύνταιο συγκέντρωση των αγροτών και κτηνοτρόφων, όπου θα παρευρίσκονται αγροτοσυνδικαλιστές της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων Ελλάδας, για τον συντονισμό της κινητοποίησης.