Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης επικεφαλής της Κ.Ο. των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας με αφορμή την αντίδραση της Κομισιόν που κατέκρινε την Ελλάδα για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης κατέθεσε ερώτηση προς της Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τα κονδύλια που έχουν δοθεί για την προσφυγική κρίση από τα Ευρωπαϊκά Ταμεία.

Αναλυτικά η ερώτηση:

Το κύμα ψύχους που ενέσκηψε στην Ελλάδα τις τελευταίες ημέρες έφερε στην επιφάνεια τις απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης εκατοντάδων προσφύγων και μεταναστών.

Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου αλλά και στην ενδοχώρα, όπως στην Πέτρα Ολύμπου, οι εικόνες των αντίσκηνων που έχουν σχεδόν θαφτεί στο χιόνι είναι τραγικές και προκαλούν το δημόσιο αίσθημα και στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη.

Όλα αυτά προκάλεσαν την αντίδραση της Κομισιόν που κατέκρινε την Ελλάδα και δήλωσε έτοιμη να συνδράμει τις ελληνικές αρχές οικονομικά και τεχνικά, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κατάσταση στα κέντρα υποδοχής προσφύγων.

Ερωτάται η Επιτροπή:

– Τι κονδύλια έχουν εγκριθεί για την αντιμετώπιση της προσφυγικής-μεταναστευτικής κρίσης για την Ελλάδα;

– Τι κονδύλια έχουν ήδη εκταμιευθεί από τις ελληνικές αρχές;

– Τι κονδύλια που αφορούν την Ελλάδα έχουν ήδη διοχετευθεί και με τι προϋποθέσεις σε Μη Κυβερνητικές και άλλες Οργανώσεις;