Συνάντηση ενημέρωσης με την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πέλλας κ. Ελισάβετ Τσιγαρίδα πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος, μαζί με τους Αντιδημάρχους κ. Γιώργο Τσιμτσιρίδη και κ. Γιώργο Χατζηγιαννίδη.

Κατά τη σύσκεψη, η οποία πραγματοποιήθηκε σε πολύ θετικό κλίμα, ο Δήμαρχος ευχαρίστησε την κ. Τσιγαρίδα για την καλή συνεργασία, ενώ παράλληλα συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην αξιοποίηση μνημείων του Δήμου Αλμωπίας. Συγκριμένα, υπήρξε εκτενής αναφορά στα παρακάτω θέματα:

-Συντήρηση της εκκλησίας του Αγίου Δημητρίου στο Αετοχώρι. Η παραπάνω παρέμβαση θα στοχεύει στην ανάδειξη του Ναού, αλλά και στην προστασία του ώστε να μην καταστραφεί από την φθορά του χρόνου.

-Ανάδειξη του Κάστρου της Χρυσής. Ήδη ο Δήμος Αλμωπίας έχει προχωρήσει στην εκπόνηση μελέτης και μένει να ενταχθεί σε κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα. Η ανάδειξη αυτού του Βυζαντινού μνημείου είναι χρόνιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας.

-Ανάδειξη του Αρχαιολογικού Χώρου και γέφυρας στο Άλωρο. Είναι επιτακτική η ανάγκη για ανάδειξη του Αρχαιολογικού Χώρου όπως επίσης και της γέφυρας «του Μεγάλου Αλεξάνδρου», τοποθεσίες που μπορούν να προσελκύσουν πολλούς επισκέπτες αν αξιοποιηθούν σωστά.

Η συζήτηση εστίασε επίσης στην προβολή αλλά και τη σύνδεση όλων των μνημείων της Αλμωπίας με την τοπική κοινωνία. Συγκεκριμένα, συζητήθηκε η τοποθέτηση banners σε διάφορα σημεία της Αλμωπίας όπως στην είσοδο της Αψάλου, που θα σχετίζονται με την προβολή τουριστικών – αρχαιολογικών θεμάτων.

Κατά την ολοκλήρωση της συνάντησης, τονίστηκε ότι είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι υπάρχει συνέργια και συντονισμός στρατηγικών στόχων ανάμεσα στους δύο φορείς προκειμένου να αξιοποιηθεί η τοπική πολιτιστική κληρονομιά.