Στην Αθήνα μετέβη ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος μαζί με τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, Αθλητισμού, Παιδείας, Νεολαίας και Εθελοντισμού κ. Γιώργο Χατζηγιαννίδη, για την προώθηση ζητημάτων που αφορούν το Δήμο Αλμωπίας.

Αρχικά, υπεγράφησαν οι Προγραμματικές Συμβάσεις των αθλητικών έργων με τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γιώργο Βασιλειάδη. Πρόκειται για τα έργα συντήρησης αθλητικών εγκαταστάσεων σε Αριδαία, Εξαπλάτανο, Προμάχους και Σωσάνδρα συνολικού κόστους περίπου 100.000 ευρώ. Θα ακολουθήσει η δημοπράτηση των παραπάνω έργων που θα δώσουν λύσεις σε χρόνια προβλήματα.


Επίσης, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Υπουργείο Εσωτερικών, όπου υπήρξε διεκδίκηση έκτακτης χρηματοδότησης για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιούργησαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα στην περιοχή μας. Παράλληλα, συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία του Δήμου, καθώς επίσης και το ενδεχόμενο χρηματοδοτήσεων για διάφορα θέματα.

Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας στην ΠΕΤΑ η οποία είναι Αναπτυξιακή Εταιρία της ΚΕΔΕ, του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων και της ΕΝΠΕ η οποία συνάπτει δάνεια για τη χρηματοδότηση αναπτυξιακών έργων με ευνοϊκούς όρους. Στόχος της ΠΕΤΑ είναι η υποστήριξη των ΟΤΑ, μέσα από μια οργανωμένη προσπάθεια, στην προώθηση της τοπικής ανάπτυξης προς όφελος των τοπικών κοινωνιών. Εκεί συζητήθηκε το ενδεχόμενο σύναψης δανείου του Δήμου Αλμωπίας με στόχο την αντικατάσταση όλων των φωτιστικών σωμάτων του Δήμου μας με LED σύγχρονης τεχνολογίας που εξασφαλίζουν εξοικονόμηση χρημάτων και μικρή κατανάλωση. Πρόκειται για μία πολύ σημαντική πρωτοβουλία, αν αναλογιστεί κανείς ότι σήμερα ο Δήμος μας χρωστά περίπου 1 εκατ. ευρώ στη ΔΕΗ. Εναλλακτικά, συζητήθηκε και ένα άλλο ενδεχόμενο, το οποίο σχετίζεται με το παλιό διοικητήριο της Αριδαίας (άσπρη αποθήκη) και την επισκευή και συντήρηση του κτηρίου μέσω δανειοδότησης, με στόχο να φιλοξενήσει υπηρεσίες του Δήμου Αλμωπίας που σήμερα στεγάζονται σε ενοικιαζόμενους χώρους. Με αυτόν τον τρόπο θα υπάρξει μεγάλη εξοικονόμηση χρημάτων και ταυτόχρονα θα αξιοποιηθεί ένα ιστορικό κτίριο που αποτελεί κομμάτι της πόλης μας.

Τέλος, ο Δήμαρχος επισκέφθηκε την Εταιρία Ακίνητων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) όπου διεκδίκησε εκ νέου την παραχώρηση των αστυνομικών σταθμών που βρίσκονται στα χωριά, καθώς επίσης και την περίπτωση του οικοπέδου που στεγάζει το Δημαρχείο του Δήμου Αλμωπίας και όπως έχει γίνει γνωστό δεν ανήκει στον Δήμο.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στις συναντήσεις συμμετείχε επίσης ο Βουλευτής κ. Γιάννης Σηφάκης, ο οποίος εργάζεται κι αυτός από την πλευρά του για την προώθηση των παραπάνω ζητημάτων και στέκεται αρωγός στις προσπάθειες του Δήμου Αλμωπίας.