Με συμμετοχή 1240 ατόμων από 102 διαφορετικά σωματεία από τη Βόρεια Ελλάδα πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο 11-12 Φεβρουαρίου το 1ο Προκριματικό Πρωτάθλημα της Ένωσης Ταεκβοντο Βορείου Ελλάδος για τη στελέχωση των Κλιμακίων για το 2018 στο Ιστορικό Κλειστό Γυμναστήριο της ΧΑΝΘ στη Θες/νίκη.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα εφαρμόστηκαν οι νέοι ηλεκτρονικοί θώρακες και οι νέοι κανονισμοί που κάνουν το άθλημα ακόμα πιο θεαματικό και δυναμικό.

Ο Α.Σ. ΕΔΕΣΣΑΣ συμμετείχε με 12 αθλητές και έλαβαν 3 χρυσά και 3 χάλκινα μετάλλια. Συγκεκριμένα
το 1ο χρυσό ήρθε από τον Τότλη Ιωάννη στην κατηγορία των -57 κιλά Παίδων (2005)μετά από δύο εκπληκτικούς αγώνες που έληξαν από τον πρώτο κιόλας γύρο με 20 πόντους διαφορά.
Επίσης 1η θέση για τον πρωτοεμφανιζόμενο Καλούδη Μάριο που αγωνίστηκε στην κατηγορία των -45 κιλά Πανπαίδων (2008)

1η Θέση και για την Μπόπτση Αναστασία στην κατηγορία+68 κιλά Νεανίδων, ήδη μέλος του Κλιμακίου συνεχίζει να διατηρεί τη βαθμολογία της.
3η θέση για την Μαλίγκα Έλενα στην κατηγορία -49 κιλά Νεανίδων μετά από 2 αγώνες
3η θέση για την Πόζαρλη Αθηνά στην κατηγορία -59 κιλά Νεανίδων επίσης μετά από δύο αγώνες
3η θέση επίσης για την Τούρα Ιωάννα στην κατηγορία -63 κιλά Νεανίδων
Χωρίς διάκριση αγωνίστηκε η Νάνου Ιωάννα, Αδαμαντίδης Βασίλης και Χατζηιωαννίδης Γιώργος και οι πρωτοεμφανιζόμενοι Μπινιόλας Θάνος κέρδισε τον 1ο αγώνα και έχασε στο δεύτερο, Χαρίτος Γεράσιμος και Κυριακουλάκου Ελισάβετ.
Συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές και προπονητές του Α.Σ. ΕΔΕΣΣΑΣ για τον καθημερινό τους αγώνα τονίζοντας ότι η προπονήτρια του Α.Σ. ΕΔΕΣΣΑΣ Μπιρόζη Αναστασία συνεχίζει για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά ως προπονήτρια των επίλεκτων ομάδων της ΕΤΑΒΕ.

Αυτό το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου, 12 μικροί αθλητές του Α.Σ. ΕΔΕΣΣΑΣ αγωνίζονται στο 4ο Baby Cup που διεξάγεται στο Κονταξοπούλειο Κλειστό Γυμναστήριο στο Ωραιόκαστρο.