Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, που σαν θέμα είχε το δημόσιο απολογισμό της δημοτικής αρχής, ο Δήμαρχος της πόλης μας δήλωσε ότι αισθάνεται περήφανος και δικαιωμένος για την επιλογή του να παραχωρήσει την καθαριότητα του δήμου σε ιδιώτη και ότι αν στο μέλλον του δοθεί η ευκαιρία θα κάνει το ίδιο και με άλλες υπηρεσίες του Δήμου.

Μια παραχώρηση που κοστίζει στο δήμο μας περίπου 900.000 € ετησίως και ο τρόπος διεξαγωγής του διαγωνισμού παραχώρησης βρίσκεται υπό εισαγγελική έρευνα ύστερα από δικές μου καταγγελίες.
Να θυμίσω ότι αυτό που υποστηρίζαμε από την αρχή είναι ότι αν θες να ιδιωτικοποιήσεις κάτι , πρώτα το υποβαθμίζεις, το απαξιώνεις και μετά όλα τα άλλα είναι εύκολα. Έτσι ακριβώς έγινε και με την υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου μας. Επίσης ότι σκοπός της εκάστοτε δημοτικής αρχής είναι να οργανώσει με τον καλύτερο τρόπο τις υπηρεσίες της για να παρέχει αξιόπιστες υπηρεσίες προς του δημότες της με όσο το δυνατόν μικρότερο κόστος και όχι να τις ιδιωτικοποίηση.
Και για να έρθουμε στο σήμερα και να ολοκληρώσω τις σκέψεις μου καταθέτοντας μια πρόταση για το τι πρέπει να πράξει η δημοτική αρχή στο κομμάτι αυτό από δω και πέρα. Η σύμβαση με τον ιδιώτη λήγει την επόμενη χρονιά το 2018. Αυτή την στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη η μεταφορά του προσωπικού της Τουριστικής Α.Ε. στο δήμο , άρα η υπηρεσία καθαριότητας θα μπορεί να ενισχυθεί με προσωπικό μιας και αυτό ήταν το κύριο επιχείρημα , δηλαδή έλλειψη προσωπικού της υπηρεσίας , για την παραχώρηση σε ιδιώτη της καθαριότητας. Παράλληλα το υπουργείο Εσωτερικών προχωρά σε πρόγραμμα ενίσχυσης των δήμων με απορριμματοφόρα τελευταίας τεχνολογίας. Το μόνο που έχει να κάνει λοιπόν η δημοτική αρχή είναι να σχεδιάσει από τώρα τα επόμενα βήματα , ώστε να οργανώσει μια αξιόπιστη υπηρεσία καθαριότητας που θα παρέχει αποτελεσματικές υπηρεσίες στου δημότες της με το λιγότερο δυνατό κόστος
Η ιδιωτικοποίηση είναι η εύκολη λύση για την σημερινή δημοτική αρχή αλλά με μεγάλο κόστος για μας τους δημότες που θα την πληρώσουμε πολύ ακριβά.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού

Δημητριάδης Βασίλειος