ΠΑΜΕ ΣΙΝΕΜΑ;
ΤΙΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΕΣ ΠΑΜΕ ΣΙΝΕΜΑ
“Cine-teens”
(Σύμπραξη 1ου & 2ου ΓΕΛ Έδεσσας)
9 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΔΕΣΣΑΣ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Το Φως Ανάμεσα στους Ωκεανούς
The Light Between Oceans 2016,133΄
Βραβείο: Χρυσός Λέων
Το Χρυσός Λέοντας είναι το υψηλότερο βραβείο που δίνεται σε στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας

Αγγλο-νεοζηλανδική ταινία, σκηνοθεσία Ντέρεκ Σίανφρανς με τους: Μάικλ Φασμπέντερ, Αλίσια Βικάντερ, Ρέιτσελ Βάις

Υπόθεση: To «The Light Between Oceans» αφηγείται την ιστορία ενός νιόπαντρου ζευγαριού, του Τομ και της Ιζαμπελ Σέρμπορν, που λειτουργούν τον φάρο σ’ ένα απομακρυσμένο νησί της Αυστραλίας. Το ζευγάρι έρχεται αντιμέτωπο μ’ ένα μεγάλο ηθικό δίλημμα, όταν στην παραλία ξεβράζεται μια βάρκα μ’ έναν νεκρό άντρα κι ένα βρέφος δύο μηνών. Ο Τομ κι η Ιζαμπελ αποφασίζουν να μεγαλώσουν το παιδί σα να ήταν δικό τους, όμως σύντομα η βιολογική μητέρα του παιδιού θα κάνει την εμφάνισή της.
Πρόκειται για την κινηματογραφική μεταφορά του συγκλονιστικού ομώνυμου μπεστ σέλερ μυθιστορήματος του M.L. Stedman…

Κριτική: “Υπέροχα σκηνοθετημένο το δράμα, βασίζεται κυρίως στις ερμηνείες των δύο βασικών πρωταγωνιστών, αλλά και της ταλαντούχας Ρέιτσελ Βάις που εμφανίζεται από τη μέση της ταινίας, ως χαροκαμένη σύζυγος και μητέρα. Ένας ωκεανός θλίψης, απέναντι στον ωκεανό των συναισθημάτων έρωτα, πίστης, αφοσίωσης που υπάρχει στο ζευγάρι. Τι μπορεί να συμβεί όταν συγκρούονται δυο ωκεανοί; Ποια ρεύματα θα επικρατήσουν; Διαθέτει σασπένς το σενάριο, αλλά στο τέλος και την Αριστοτέλεια λύτρωση. Οι ερμηνείες των τριών πρωταγωνιστών συγκινούν και ειδικά εκείνη του Μάικλ Φάσμπεντερ ως λιγομίλητου, μυστηριώδους, άτολμου και αναποφάσιστου ανθρώπου του καθήκοντος, που γνωρίζεται και παντρεύεται την τολμηρή (και για εκείνον μοιραία και επικίνδυνη) γυναίκα της Αλίσια Βικάντερ. Τραγική μάνα και έτοιμη να θυσιαστεί η Ρέιτσελ Βάις δεν αφήνει κανέναν αδιάφορο με την ερμηνεία της.
Αξιοπρεπές μελόδραμα, με τρεις υπέροχες ερμηνείες, εξαιρετική μουσική και ωραία χειμωνιάτικη φωτογραφία.” Άγγελος Πολυδώρου
“Cine-teens”
ΤΙΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΕΣ ΠΑΜΕ ΣΙΝΕΜΑ