Από τη λαϊκή αγορά της Καλαμαριάς, στην οδό Αμμισού, άρχισαν οι νέες διαγραμμίσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Οι διαγραμμίσεις πραγματοποιήθηκαν από συνεργεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Καλαμαριάς.

«Οι εργασίες έγιναν τις νυχτερινές ώρες (μετά τις 22.00’) και παραμονή της λαϊκής αγοράς, με προτροπή του Δήμου Καλαμαριάς, ώστε να προκληθεί η μικρότερη δυνατή όχληση και αναστάτωση των περιοίκων, αλλά και να εξυπηρετηθούν άμεσα οι παραγωγοί, έμποροι και πωλητές της λαϊκής αγοράς.

Με την ακριβή οριοθέτηση των νόμιμων χώρων στις λαϊκές αγορές, αφενός επιτυγχάνουμε τον περιορισμό των αυθαιρεσιών και παρανομιών, αφετέρου οργανώνουμε τις λαϊκές αγορές κατά τρόπο σύγχρονο και βελτιώνουμε τις συνθήκες και για τους επαγγελματίες και για τους καταναλωτές», επισήμανε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστας Γιουτίκας.

Σε πρώτη φάση ολοκληρώθηκε η αριθμοδότηση και οι οριζόντιες διαγραμμίσεις στη λαϊκή της οδού Αμμισού. Οι εργασίες θα συνεχιστούν. Ο επακριβής καθορισμός του χώρου που μπορεί να καταλαμβάνει κάθε πάγκος, ξεκίνησε πιλοτικά από τη λαϊκή αγορά των Κουφαλίων και μετά τη λαϊκή της Καλαμαριάς θα ακολουθήσουν διαγραμμίσεις στις λαϊκές αγορές των Δήμων Λαγκαδά και Θερμαϊκού και στη συνέχεια στις υπόλοιπες λαϊκές εντός του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης.