«Η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, σε συνεργασία με τις τοπικές επιχειρήσεις συμμετέχει σε έναν συνδυασμό διεθνών εκθεσιακών γεγονότων με μεγάλη απήχηση στον αγροδιατροφικό κλάδο. Η μεγάλη δυναμική της Π.Ε. Πέλλας αλλά και, συνολικά, της Π.Κ.Μ. θα δώσει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να συνάψουν συνεργασίες με φορείς και επαγγελματίες της αγοράς, κάτι που θα ενισχύσει την εξωστρέφεια των δραστηριοτήτων τους.

Η προβολή των προϊόντων του πρωτογενούς τομέα, με στοχευμένες δράσεις, συναντήσεις, συνέργειες αποτελεί στρατηγικό στόχο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και ο στόχος αυτός κατακτάται σταδιακά διότι, τα προϊόντα της περιοχής μας γίνονται γνωστά και εισέρχονται σε νέες αγορές με ΄΄όπλο΄΄ την εξαιρετική τους ποιότητα» δήλωσε η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά σχετικά με τη συμμετοχή της Π.Ε. Πέλλας στην 26η DETROP – Διεθνή Έκθεση Τροφίμων, Ποτών, Μηχανημάτων, Εξοπλισμού & Συσκευασίας και στην 6η Διεθνή Έκθεση Οίνου που θα πραγματοποιηθούν από τις 3 έως 6 Μαρτίου 2017, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της ΔΕΘ-HELEXPO στη Θεσσαλονίκη.

Συνολικά δεκατέσσερις (14) επιχειρήσεις οι οποίες δραστηριοποιούνται στην Πέλλα θα προβάλλουν τα προϊόντα τους σε μια από τις σημαντικότερες εκθέσεις του κλάδου. Μεταποιημένα προϊόντα, εκλεκτά κρασιά και διάφορες καινοτόμες και γκουρμέ προτάσεις θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια των εκθέσεων.

Η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας θα οργανώσει και θα πραγματοποιήσει δράση – θεματική ενότητα, το Σάββατο 4 Μαρτίου και ώρες 17:00 – 18:00 με διακριτικό τίτλο «Όταν η γεύση της Πέλλας συναντά την τέχνη» με επιμέλεια από τα στελέχη της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε. Πέλλας που θα παρευρίσκονται στο περίπτερο.

Οι επιχειρήσεις που συμμετέχουν είναι «Βιοαγρός», «Ρόδι Ελλάς Α.Β.Ε.Ε.Ε.», «Αλμωπία», «Όπως Παλιά», «Ονοϊάματα», «Pella’s Delicacies», «Παραδοσιακό Αποστακτήριο Νιβουρλή», «Τσεντεμίδης», «Η Ευτυχία», «Σουδής Γεώργιος», «Άρης Κωνσταντινίδης – Vamma del Sol», «Ζώτος Κάτρο ΕΠΕ», «Pella’s Nature P. & Co» και «Σκυδραία Γη».

Εκτός από τις επιχειρήσεις «Pella’s Nature P. & Co» που θα βρίσκεται στο περίπτερο 12 και «Σκυδραία Γη» η οποία θα βρίσκεται στο περίπτερο 9, όλες οι υπόλοιπες επιχειρήσεις θα προβάλλουν τα προϊόντα τους στο περίπτερο 16 όπου θα βρίσκεται η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.