Επίσκεψη – αυτοψία στη Μονάδα Κατεργασίας Αποβλήτων (ΜΚΑ) της Βιομηχανικής Περιοχής Θεσσαλονίκης (ΒΙΠΕΘ) στη Σίνδο θα πραγματοποιήσει αύριο, Παρασκευή 7 Απριλίου 2017, στις 11.00’ το πρωί, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστας Γιουτίκας και υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Εν όψει της λήξης, στις 17 Απριλίου 2017, της εξάμηνης αναστολής στην παύση λειτουργίας της Μονάδας, που έχει δώσει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο κ. Γιουτίκας θα ενημερωθεί σχετικά με την πορεία κατασκευής των υπολειπόμενων έργων (νέων δεξαμενών, μονάδας χλωρίωσης) για την ολοκληρωμένη -βάσει των επιστημονικά αποδεκτών στάνταρντς- επεξεργασία των αποβλήτων που διοχετεύονται στο Θερμαϊκό Κόλπο.
Έχουν προηγηθεί κι άλλες επισκέψεις το προηγούμενο διάστημα του Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, στο χώρο που λειτουργεί η Μονάδα Κατεργασίας Αποβλήτων, προκειμένου να διαπιστωθεί ότι οι εκτελούμενες εργασίες εξελίσσονται ομαλά και θα ολοκληρωθούν εντός του χρονικού πλαισίου της εφάπαξ εξάμηνης αναστολής.
Εφόσον δεν υπάρξει καθυστέρηση στην κατασκευή των απαιτούμενων έργων, το επόμενο διάστημα θα κινηθούν, για πρώτη φορά από τη λειτουργία της Μονάδας Κατεργασίας Αποβλήτων το 2004, οι διαδικασίες για την έκδοση της άδειας λειτουργίας της.