Στόχος η αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στην Πέλλα από τα δύο νοσοκομεία, τα τέσσερα Κέντρα Υγείας και τις δομές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που συνθέτουν μια ολότητα που λειτουργεί συμπληρωματικά και απευθύνεται στο σύνολο των πολιτών του νομού

Η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρα Τζάκρη πραγματοποίησε σήμερα Μεγάλη Πέμπτη επίσκεψη στο Νοσοκομείο Έδεσσας και το Νοσοκομείο Γιαννιτσών όπου είχε ενημερωτική συνάντηση με το νέο Διοικητή του Νοσοκομείου Πέλλας κ. Χρήστο Σμία και τον Αναπληρωτή Διοικητή κ. Αλέξανδρο Βουρδισλή.

Ο κ. Σμίας ενημέρωσε την κ. Τζάκρη για τα ζητήματα του Νοσοκομείου Πέλλας. Πιο συγκεκριμένα αυτή την στιγμή έχουν προκηρυχθεί 7 θέσεις μονίμων γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων στο Νοσοκομείο της Έδεσσας και 10 θέσεις μονίμων γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών που βρίσκονται στην φάση της κατάθεσης των εισηγήσεων των εισηγητών προς το συμβούλιο κρίσης, το οποίο θα κάνει την τελική επιλογή. Η πρόσληψη των νέων γιατρών που αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα θα συμβάλει καθοριστικά στην κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων γιατρών που υπάρχει και στα δύο νοσοκομεία, λόγω της μη πραγματοποίησης προσλήψεων τα τελευταία χρόνια και άρα στην καλύτερη στελέχωση των κλινικών και την παροχή καλύτερων υπηρεσιών υγείας ενώ η κατάσταση αναμένεται να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο με την προκήρυξη το προσεχές φθινόπωρο 800 θέσεων γιατρών στα νοσοκομεία όλης της χώρας μεταξύ των οποίων και στο νοσοκομείο Πέλλας, καθώς και την προκήρυξη 280 θέσεων στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Σε ότι αφορά το νοσηλευτικό προσωπικό των δύο νοσοκομείων η κατάσταση έχει βελτιωθεί με τις προσλήψεις μονίμων νοσηλευτών που πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα βάσει της προκήρυξης 5Κ του ΑΣΕΠ και την πραγματοποίηση προσλήψεων συμβασιούχων νοσηλευτών, όμως υπάρχει ακόμη δρόμος που πρέπει να διανυθεί προκειμένου να καλυφθούν οι ελλείψεις.

Έχει δρομολογηθεί η διαδικασία για την προμήθεια των δύο αξονικών τομογράφων στα δύο νοσοκομεία του νομού, ενώ εξελίσσεται και το έργο της μετεγκατάστασης της μονάδας τεχνητού νεφρού.
Στην συνέχεια η κ. Τζάκρη και ο κ. Σμίας επισκέφτηκαν τις κλινικές και αντάλλαξαν ευχές με τους ασθενείς και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που καθημερινά δίνει τον καλύτερό του εαυτό για να στηρίξει το δημόσιο σύστημα υγείας.
Ο κ. Βουρδισλής ενημέρωσε την κ. Τζάκρη για τις προσπάθειες που καταβάλλονται για την επαναλειτουργία της Ψυχιατρικής Κλινικής του νοσοκομείου Γιαννιτσών που θα καταστεί εφικτή με την πρόσληψη τριών νέων ψυχιάτρων που συμπεριλαμβάνονται μεταξύ των 10 νέων προσλήψεων γιατρών που έχουν ήδη δρομολογηθεί, καθώς και για την προώθηση της διαδικασίας προμήθειας του αξονικού τομογράφου και τις προσπάθειες για τον εκσυγχρονισμό του λοιπού ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού.
Η κ. Τζάκρη συνοδευόμενη από τον κ. Βουρδισλή και την Διευθύνουσα της νοσηλευτικής υπηρεσίας κ. Ντιούδη πραγματοποίησε επίσκεψη στις κλινικές του Νοσοκομείου Γιαννιτσών όπου αντάλλαξε ευχές με τους ασθενείς, τους συνοδούς τους, τους γιατρούς, τους νοσηλευτές και τους διοικητικούς υπαλλήλους.
Η κ. Τζάκρη ευχαρίστησε τους εργαζόμενους στον ευαίσθητο χώρο της υγείας και τους διαβεβαίωσε ότι στέκεται αρωγός σε όλες τις προσπάθειες που καταβάλλονται με στόχο την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας από τα δύο νοσοκομεία, τα τέσσερα Κέντρα Υγείας και τις δομές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που συνθέτουν μια ολότητα που λειτουργεί συμπληρωματικά και απευθύνεται στο σύνολο των πολιτών του νομού ώστε η δημόσια υγεία να ανακτήσει την αξιοπιστία της.