Το Υπουργείο Παιδείας. με την εγκύκλιο για κατάταξη στους πίνακες αναπληρωτών την σχολική χρονιά 2017-2018, αποκλείει από τους πίνακες τους φοιτητές που θα αποφοιτήσουν κατά τη λήξη του εαρινού εξάμηνου 2017.

Συγκεκριμένα, καλεί τους εκπαιδευτικούς που επιθυμούν την ένταξής τους στους πίνακες αναπληρωτών να καταθέσουν τις αιτήσεις τους από τις 13/4 έως και τις 28/4. Με αυτό τον τρόπο μένουν απ’ έξω οι απόφοιτοι όλων των παιδαγωγικών σχολών – στέλνοντας τους και επίσημα στην ανεργία.
Το Υπουργείο Παιδείας επικαλείται το ΑΣΕΠ και τους ελέγχους που θα πρέπει να γίνουν για να καταρτιστούν έγκαιρα οι πίνακες. Ζήτημα που μπορεί να λυθεί σε συνεννόηση με το ΑΣΕΠ και δε μπορεί να αποτελεί πρόφαση.
Η αδικία που δημιουργείται είναι μεγάλη. Έρχεται ως σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι της χρόνιας αδιοριστίας, των απολύσεων και της συνεχόμενη ανασφάλειας που βιώνουν οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί με ευθύνης της σημερινής αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων.

ΕΡΩΤΑΤΙ ο κ. Υπουργός, σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προχωρήσει ώστε το ηλεκτρονικό σύστημα (ΟΠΣΥΔ) να δεχτεί και τις αιτήσεις των αποφοίτων του εαρινού εξαμήνου και έτσι να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη ένταξή τους στους πίνακες αναπληρωτών.

Οι Βουλευτές

Γιάννης Δελής
Χρήστος Κατσώτης
Νίκος Καραθανασόπουλος
Γιώργος Λαμπρούλης
Διαμάντω Μανωλάκου
Σταύρος Τάσσος