Την έντονη δυσαρέσκειά του προς την Κυβέρνηση για την επικείμενη περικοπή των επιδομάτων τριτέκνων, πολυτέκνων και στήριξης τέκνων, εκφράζει με ανακοίνωσή του το Κίνημα Διαμαρτυρίας Τρίτεκνων -και όχι μόνο- Οικογενειών, το οποίο κάλεσε όλους τους γονείς να παρευρεθούν στην εκδήλωση διαμαρτυρίας που οργάνωσε για σήμερα Τετάρτη στις 9 το πρωί, σε όλη την Ελλάδα.

Στο δικό μας δημαρχείο ήλθε και παρέδωσε επιστολή διαμαρτυρίας μόνον η οικογένεια Μπόγια όπου ο Δήμαρχος Έδεσσας Δημήτρης Γιάννου με χαρά την έκανε δεκτή και στάθηκε στο πλευρό της Μαρίας και των τριτέκνων γενικότερα όπου η αλήθεια είναι ότι περίμενε περισσότερες τρίτεκνες οικογένειες. Κατόπιν η Μαρία Μπόγια παρέδωσε στο γενικό γραμματέα του Δήμου την επιστολή όπου πρωτοκολλήθηκε και με αίτημα θα παραστεί σε επόμενο δημοτικό Συμβούλιο να εκφράσει τα αιτήματα των τριτέκνων.

Η Κυβέρνηση σύμφωνα με το τέταρτο μνημόνιο που ψηφίστηκε στην Βουλή προανήγγειλε ότι θα ακολουθήσει ΚΥΑ (Κοινή Υπουργική Απόφαση) συμφώνα με την οποία θα αποφασιστεί ο νέος τρόπος διάθεσης των επιδομάτων τέκνων. Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του Κινήματος «δημοσιεύματα κάνουν λόγο για οριστική κατάργηση του Ειδικού Βοηθήματος Τριτέκνων, Πολυτέκνων και πολύ σοβαρές αλλαγές στο επίδομα Στήριξης Τέκνων, όπως μεγάλη μείωση στα εισοδηματικά κριτήρια (π.χ. εισόδημα 6.000 ευρώ για οικογένειες με ένα παιδί). Επίσης πολύς ντόρος γίνεται για την προϋπόθεση της δεκαετούς παραμονής στην Ελλάδα, που ισχύει μέχρι αυτή τη στιγμή, πράγμα που μας κάνει να υποψιαζόμαστε ότι θα βρουν τρόπους όλο και λιγότερες οικογένειες να λαμβάνουν στο άμεσο μέλλον τα επιδόματα»!

Έξω από το Υπουργείο και τα Δημαρχεία

Η κεντρική κίνηση που έγινε σήμερα στο Υπουργείο Εργασίας όπου αντιπροσωπεία του Κινήματος παρέδωσε επιστολή με την οποία ζητά συνάντηση με τους αρμόδιους, πριν εκδοθεί η σχετική ΚΥΑ.

Παράλληλα, όπως γίνεται γνωστό μέσα από την ανακοίνωση, σε ένδειξη συμπαράστασης, την ίδια ώρα και μέρα διάφορες ομάδες θα βρίσκονται έξω από τα Δημαρχεία όλης της χώρας. Μάλιστα το Κίνημα απέστειλε επιστολή προς όλους τους Δήμους με την οποία εξηγεί ότι η διαμαρτυρία αυτή δεν απευθύνεται στους Δήμους, αλλά ζητά από τους Δημάρχους και τους Δημοτικούς Συμβούλους να σταθούν στο πλευρό του.

Στην ανακοίνωση προς τα ΜΜΕ, η ομάδα «Κίνημα Διαμαρτυρίας Τρίτεκνων -και όχι μόνο- Οικογενειών» συστήνεται ως μια εθελοντική ομάδα που ξεκίνησε από το Διαδίκτυο, δεν είναι σωματείο ή οργανωμένος σύλλογος και οι γονείς που την αποτελούν, κατά πλειοψηφία, βρίσκονται σε δύσκολη οικονομικά και κοινωνικά κατάσταση.