Ηλικίας 85 ετών η μεγαλύτερη δρομέας που δήλωσε συμμετοχή ● Από σήμερα οι δρομείς παραλαμβάνουν τον εξοπλισμό τους

Με την προοπτική μιας απίστευτης επιτυχίας να θεωρείται δεδομένη εξελίσσεται η προετοιμασία του 2ου Λαϊκού Δρόμου «ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΦΑΛΗΣ», που διοργανώνει ο δήμος Νεάπολης-Συκεών και η Κοινωφελής Επιχείρηση Υπηρεσιών την Κυριακή 14 Μαΐου 2017.

Την αισιοδοξία αυτή, που αποτελεί έντονο χαρακτηριστικό του κλίματος που επικρατεί στις τάξεις των διοργανωτών, ενισχύουν με τον εντονότερο τρόπο ο αριθμός των συμμετοχών που έχουν καταγραφεί με την ολοκλήρωση της προθεσμίας (28 Απριλίου), όπως επίσης και το ηλιακό φάσμα των συμμετεχόντων. Συγκεκριμένα, και για τις δυο διαδρομές των 5.000 μέτρων και των 1.000 μέτρων οι δηλώσεις συμμετοχής ξεπέρασαν τις 5.500 δημοτών, ενώ εκτιμάται ότι ένας μεγάλος αριθμός δρομέων να δηλώσει συμμετοχή την ημέρα της διεξαγωγής του Λαϊκού Δρόμου.

Όπως προκύπτει από τις ηλικίες των δρομέων, ο Λαϊκός Δρόμος «ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΦΑΛΗΣ» έχει καταξιωθεί στη συνείδηση των πολιτών ανεξαρτήτως ηλικίας από την πρώτη μάλιστα διοργάνωσή του. Ο μαζικός χαρακτήρας, δε, που καθημερινά ενισχύεται όλο και περισσότερο, τον καθιστούν κορυφαίο θεσμό μαζικού αθλητισμού που αγκαλιάζει όλη την κοινωνία. Να σημειωθεί ότι ο μικρότερος δρομέας είναι ηλικίας ενός έτους, ενώ η μεγαλύτερη έως σήμερα σε ηλικία είναι το μέλος του Α΄ ΚΑΠΗ Συκεών Δήμητρα Κουσίδου 85 ετών.
Κινητοποίηση παντού…

Την ίδια ώρα τα συνεργεία που έχουν οργανωθεί στο πλαίσιο της ΚΕΥΝΣ και του Γραφείου Αθλητισμού βρίσκονται σε διαρκή και έντονη κινητοποίηση για την πλήρη επιτυχία του θεσμού. Για το σκοπό αυτό έχουν «επιστρατευτεί» περισσότεροι από 250 εθελοντές προσφέροντας τις κρίσιμες υπηρεσίες τους στα διάφορα τμήματα που έχουν καταρτισθεί, και οι οποίοι θα ξεχωρίζουν από το μπλουζάκι χρώματος πορτοκαλί που θα φορούν. Ήδη έχουν παραληφθεί τα μπλουζάκια και τα καπελάκια και για τους δρομείς, που είναι διαφορετικού χρώματος για κάθε διαδρομή.

Ο 2ος Λαϊκός Δρόμος «ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΦΑΛΗΣ» διοργανώνεται την Κυριακή 14 Μαΐου και περιλαμβάνει δυο διαδρομές των 5.000μ. και των 1.000μ. με αφετηρίες τη Νεάπολη και τις Συκιές, και κοινό τερματισμό το Δημοτικό Θέατρο «Μάνος Κατράκης» (Συκιές). Διοργανώνεται, δε, σε συνεργασία με την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ και την υποστήριξη των μελών του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Θεσσαλονίκης (ΣΔΥΘ) και των τοπικών, αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων.
Ο αθλητικός αυτός θεσμός είναι αφιερωμένος στον πρώην δήμαρχο Συκεών Παναγιώτη Αφαλή (1916-2015) που συνέδεσε το όνομά του με τις Συκιές, αφού διετέλεσε δήμαρχος επί σειρά ετών, και συγκεκριμένα από το 1964 έως το 1967, μια θητεία που διακόπηκε εξαιτίας του πραξικοπήματος των συνταγματαρχών, και από το 1975 έως το 1988. Ο δήμος τον τιμά όχι μόνο δίνοντας το όνομα του αείμνηστου δημάρχου στον Λαϊκό αυτό Δρόμο, αλλά προχωρώντας σε μετονομασία μιας οδού και μιας πλατείας προς τιμήν του Παναγιώτη Αφαλή, ώστε το όνομά του να μείνει για πάντα στην ιστορία.
Οι διαδρομές

Ο δρόμος των 1.000 μέτρων με ώρα εκκίνησης τις 10.30 το πρωί έχει ως αφετηρία το δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών (Στρ. Σαράφη και Ι. Μιχαήλ 1), ενώ ο τερματισμός θα γίνει στο Ανοιχτό Θέατρο Συκεών «Μάνος Κατράκης» (Καρόλου Κουν 13, Συκιές), με το χρονικό όριο της διαδρομής να είναι η μία ώρα. Για τον δρόμο των 1.000μ. δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι, ενώ για τα παιδιά κάτω των 12 ετών κρίνεται απαραίτητη η συνοδεία γονέα ή δασκάλου. Η διαδρομή είναι η εξής: Μιχαήλ Καραολή-Ελ. Βενιζέλου-Δημ. Ανδρέου-Ρ. Φεραίου-Καρόλου Κουν (Ανοιχτό Θέατρο Συκεών «Μάνος Κατράκης»).

Ο δρόμος των 5.000 μέτρων με ώρα εκκίνησης τις 11.00 το πρωί έχει ως αφετηρία την περιοχή Στρεμπενιώτη (τέρμα Ελ. Βενιζέλου, Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης), και ο τερματισμός του θα γίνει επίσης στο Ανοιχτό Θέατρο Συκεών «Μάνος Κατράκης» (Καρόλου Κουν 13, Συκιές), με το χρονικό όριο της διαδρομής να αγγίζει τις 2,5 ώρες.
Για να συμμετάσχει ένας δρομέας στα 5.000μ. θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας του.
Η διαδρομή είναι η εξής: Ελ. Βενιζέλου-Κασταμονής-Μητροπόλεως-Γληνού-Οδ. Ελύτη-Μ. Τριανταφυλλίδη-Ελ. Βενιζέλου-Ανδ. Παπανδρέου-Κύπρου-Ρ. Φερραίου-Επταπυργίου- Οδ. Φωκά-Ζαχ. Γουναρίδη-Καρόλου Κουν (Ανοιχτό Θέατρο Συκεών «Μάνος Κατράκης»).
Στο λαϊκό δρόμο των 5.000μ. θα υπάρχει σταθμός υποστήριξης των δρομέων στα 2.500μ. (περιοχή Κύπρου με Ρ. Φερραίου), ενώ στον τερματισμό θα διατίθεται νερό, χυμός και φρούτο. Αποδυτήρια θα υπάρχουν στην αφετηρία (γήπεδο Νεάπολης) και στον τερματισμό (Γυμναστήριο Ανοιχτού Θεάτρου Συκεών), ενώ η παραλαβή των προσωπικών αντικειμένων των δρομέων που θα συμμετάσχουν στα 5.000μ. θα γίνει στην αφετηρία και η παράδοση τους στον τερματισμό.
Ο αριθμός συμμετοχής και το μπλουζάκι θα δίνεται στους δρομείς από σήμερα, Δευτέρα 8 Μαΐου, έως και την Πέμπτη 11 Μαΐου στο Γραφείο Αθλητισμού από τις 9.00 π.μ. έως 9.00 μ.μ., ενώ κατά τον τερματισμό τους θα παραλάβουν αναμνηστικό δίπλωμα.
Αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τη διαδρομή οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στην επίσημη ιστοσελίδα του δήμου Νεάπολης-Συκεών www.dimosneapolis-sykeon.gr