Διαπραγματεύσεις για το Brexit: συζήτηση με Τουσκ

Οι ευρωβουλευτές θα συζητήσουν τα αποτελέσματα του τελευταίου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, το οποίο ενέκρινε τις κατευθυντήριες γραμμές για τις διαπραγματεύσεις με το Ηνωμένο Βασίλειο σχετικά με τους όρους αποχώρησής του από την ΕΕ. Στη συζήτηση θα συμμετάσχει ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλτν Τουσκ.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα τον Ιανουάριο, θα απευθύνει επίσημη ομιλία στους ευρωβουλευτές την Τετάρτη το μεσημέρι στο Στρασβούργο.

Παρακολούθηση ταινιών και τηλεόρασης διαδικτυακά όταν βρίσκεστε στο εξωτερικό

Ο νέος ευρωπαϊκός κανονισμός που προβλέπει ότι οι πολίτες της ΕΕ με συνδρομές σε online ταινίες και τηλεοπτικές σειρές θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτό το περιεχόμενο όταν βρίσκονται προσωρινά στο εξωτερικό (εντός ΕΕ) θα συζητηθεί στο ΕΚ την Τετάρτη και θα ψηφισθεί την Πέμπτη.

Το μέλλον της Ευρώπης: αξιοποίηση της παγκοσμιοποίησης

Οι ευρωβουλευτές θα συζητήσουν τους τρόπους με τους οποίος μπορεί η ΕΕ να αντιμετωπίσει τις αρνητικές συνέπειες της παγκοσμιοποίησης. Η συζήτηση θα γίνει την Τρίτη και έρχεται σε συνέχεια των προτάσεων που παρουσίασε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις 10 Μαΐου.

Προτάσεις για μείωση της σπατάλης τροφίμων

Οι ευρωβουλευτές θα προτείνουν μέτρα για τη μείωση, έως το 2030, κατά 50% των 88 εκατομμυρίων τόνων τροφίμων που πετιούνται ετησίως στην ΕΕ. Θα καλέσουν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να άρει τους υφιστάμενους περιορισμούς στις δωρεές τροφίμων και να τερματίσει τη σύγχυση που δημιουργείται σε πολλούς καταναλωτές μεταξύ των ημερομηνιών που αναγράφονται στις συσκευασίες τροφίμων: «ανάλωση κατά προτίμηση πριν από» και «ανάλωση έως».

Μετεγκατάσταση προσφύγων: Το ΕΚ ζητά από τις χώρες της ΕΕ να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους

Το ΕΚ θα επαναλάβει τις εκκλήσεις του προς τα κράτη μέλη της ΕΕ να προχωρήσουν με τη μεταφορά των προσφύγων από την Ιταλία και την Ελλάδα σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως τα ίδια συμφώνησαν τον Σεπτέμβριο του 2015.

Ψηφοφορία για την κατάσταση των θεμελιωδών δικαιωμάτων στην Ουγγαρία

Το ΕΚ θα εγκρίνει την Τετάρτη ψήφισμα με το οποίο θα αξιολογήσει την κατάσταση των θεμελιωδών δικαιωμάτων στην Ουγγαρία, σε συνέχεια της σχετικής συζήτησης που έγινε στην προηγούμενη σύνοδο ολομέλειας.

Συζήτηση για τη δίωξη των ΛΟΑΤ στην Τσετσενία

Τα στοιχεία που έδωσαν στη δημοσιότητα ανεξάρτητα ρωσικά μέσα ενημέρωσης και οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων αναφορικά με τις διώξεις, τις κρατήσεις, τις εξαφανίσεις και τις δολοφονίες ομοφυλοφίλων στην Τσετσενία θα συζητηθούν στο ΕΚ την Τρίτη το βράδυ.

Ο τερματισμός του πολέμου στη Συρία

Οι ευρωβουλευτές θα συζητήσουν την Τρίτη με την Ύπατη εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Φεντερίκα Μογκερίνι, τους τρόπους και τα πιθανά μέσα για τον τερματισμό του πολέμου στη Συρία, τη χειρότερη ανθρωπιστική κρίση μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Ένα σχετικό ψήφισμα θα εγκριθεί την Πέμπτη.