Παρουσία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα πραγματοποιήθηκε η υποδοχή και οι εκδηλώσεις με τιμώμενο πρόσωπο το Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, χτες στην Καλαμαριά.

Στην προσφώνησή του κατά την επίσημη τελετή υποδοχής του κ.κ. Ιερώνυμου, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του Αρχιεπισκόπου και το παράδειγμά του, αλλά και στην έμφαση που δίνει η διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην αλληλεγγύη, τονίζοντας ότι η παρουσία του Μακαριότατου στην Κεντρική Μακεδονία, δεν είναι μόνο συγκινησιακή, αλλά δημιουργική και γόνιμη για όλους.

Ο Περιφερειάρχης επισήμανε ότι «η Ορθοδοξία έχει βαθιές ρίζες, δυναμικό παρόν και φωτεινό μέλλον» στην Κεντρική Μακεδονία και ειδικά στην Καλαμαριά, όπου οφείλει πολλά στον ξεριζωμένο Ελληνισμό. «Οι Πόντιοι και οι Μικρασιάτες, έφεραν βαθιά στην καρδιά τους την πίστη και παρά τα ανυπέρβλητα εμπόδια που συνάντησαν στο δρόμο τους, κατάφεραν να σταθούν και πάλι όρθιοι, κατάφεραν να μεγαλουργήσουν και να συμβάλλουν καθοριστικά, στην ανοδική πορεία της Κεντρικής Μακεδονίας και ολόκληρης της Ελλάδας. Χρωστάμε όμως πολλά και στην ίδια την Εκκλησία μας, στους άξιους και εμπνευσμένους καθοδηγητές της ορθόδοξης πίστης μας. Στους Ιεράρχες μας και ειδικά στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνο, που με το πολυδιάστατο ποιμαντικό και πνευματικό του έργο, χαρίζει απλόχερα το φως της πίστης και της ελπίδας, ενώ και με το ανθρωπιστικό του έργο, στέκεται πάντα δίπλα στην οικογένεια, τα παιδιά, τους νέους, τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας», είπε ο κ. Τζιτζικώστας.
Αναφερόμενος στον κ.κ. Ιερώνυμο, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας επισήμανε ότι με την προσωπικότητα και το λόγο του απευθύνεται στον άνθρωπο και σε ό,τι ουσιαστικό και πολύτιμο διαθέτει, πέρα από διακρίσεις, θέσεις και αξιώματα. «Οι παρεμβάσεις σας είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την υπεράσπιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων και αξιών. Με το παράδειγμά σας, διδάσκετε την ταπεινοφροσύνη, τη μετριοφροσύνη, την καρτερικότητα και την ισχυρή πίστη. Είναι τα ιδανικά που συναντάμε σε όλες τις σπουδαίες προσωπικότητες του Ελληνισμού, στους μεγάλους Ιεράρχες και θεμελιωτές της ορθόδοξης πίστης μας. Και βέβαια με το πολυσήμαντο έργο σας, προσφέρετε ουσιαστική, χειροπιαστή στήριξη και ανακούφιση σε αναρίθμητους συμπολίτες μας, σ’ όλη την Ελλάδα», είπε απευθυνόμενος στον Αρχιεπίσκοπο ο κ. Τζιτζικώστας.

Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες στήριξης των πιο ευάλωτων πολιτών της Κεντρικής Μακεδονίας, που αναλαμβάνει η Περιφέρεια:
-Με την ενίσχυση των συσσιτίων των Μητροπόλεων.
-Με τη διανομή τροφίμων αξιοποιώντας πόρους από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους απόρους.
-Με την απορρόφηση ευρωπαϊκών πόρων από το ΕΣΠΑ για Κοινωνικά Παντοπωλεία, Κοινωνικά Ιατρεία και Φαρμακεία, Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας και Υπνωτήρια.

«Όλα αυτά τα χρόνια, η αλληλεγγύη αποτελεί προτεραιότητα για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Σε μια περίοδο ιδιαίτερης αβεβαιότητας και ανασφάλειας, σε μια περίοδο που η κοινωνία δοκιμάζεται σκληρά, χρειάζεται ο σπόρος της ελπίδας, που μεταφέρει ο λόγος της Ορθοδοξίας», σημείωσε ο κ. Τζιτζικώστας.