Συνάντηση εργασίας με τη συμμετοχή του Αν. Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννη Τσιρώνη, θα γίνει στην αίθουσα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων (Τσόχα 36, Αθήνα) την Παρασκευή 5 Μαΐου, στις 14:00μμ, με θέμα:

«Συντονισμός δράσεων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για την έρευνα και την εισαγωγή μεθόδων ιχνηλασιμότητας και γενετικής βελτίωσης με την χρήση του γονιδιώματος».
Στόχος της εκδήλωσης είναι, ο συντονισμός των ενδιαφερόμενων φορέων για την διαμόρφωση σύμπραξης ερευνητικών και παραγωγικών φορέων προς την κατεύθυνση της χρήσης των αντίστοιχων τεχνολογιών και καλών πρακτικών, που μπορούν να συμβάλουν τόσο στην αναβάθμιση των παραγόμενων αγροτοδιατροφικών προϊόντων όσο και στην ενίσχυση της εγχώριας προστιθέμενης αξίας τους.
Η ερευνητική σύμπραξη που θα δημιουργηθεί, φιλοδοξεί να οδηγήσει τόσο στη γενετική βελτίωση τοπικών φυλών και ειδών παραγωγής αγροτοδιατροφικών προϊόντων, όσο και σε ολοκληρωμένα συστήματα ιχνηλάτησης νέας γενιάς, για τον περιορισμό των παράνομων ελληνοποιήσεων και της νοθείας.
Στην εκδήλωση θα εισηγηθούν οι:
• Γιάννης Τσιρώνης, Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
• Γιάννης Χατζηχρήστος, σύμβουλος Αν. Υπουργού ΑΑΤ
• Δρ. Δημήτρης Χρήστου, ειδικός επί τεχνολογιών γονιδιώματος
Θα χαιρετήσει ο Αν. Υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας, Κώστας Φωτάκης, ενώ στη συνάντηση θα παρευρεθούν και θα συμμετάσχουν Αντιπρυτάνεις, Διευθυντές ερευνητικών ινστιτούτων, φορείς του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο ΣΕΒ και Τροφίμων και εκπρόσωποι παραγωγικών φορέων του αγροδιατροφικού τομέα.