Το ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της συνεχούς διασύνδεσης των σπουδαστών του με τις τελευταίες εξελίξεις της αγοράς εργασίας, διοργάνωσε ανοιχτό εκπαιδευτικό πάνελ με καλεσμένο τον Ορέστη Τσανγκ, επιχειρηματία και παίκτη του γνωστού τηλεοπτικού show Survivor.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον Πολυχώρο WE, σε έναν από τους πιο ξεχωριστούς και φιλόξενους χώρους Πολιτισμού και Αθλητισμού στην Θεσσαλονίκη. Στο πάνελ συμμετείχαν καθηγητές του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης από τους Τομείς Διαιτολογίας & Διατροφής, Υγείας και ΜΜΕ, δίνοντας έτσι ο καθένας το δικό του προσωπικό στίγμα στην εξέλιξη της πολύ ενδιαφέρουσας συζήτησης.

Ο Ορέστης Τσανγκ μίλησε με τους σπουδαστές για τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες και τα εμπόδια που έπρεπε να ξεπεράσει για να πραγματοποιήσει τους στόχους του. Στο παρελθόν υπήρξε Βαλκανιονίκης νέων στην ιστιοπλοΐα και ενώ μπορούσε να εισαχθεί στη Γυμναστική Ακαδημία, επέλεξε το ΤΕΙ αγροτικής οικονομίας αφού τα μελλοντικά του πλάνα που επικεντρώνονται στον τομέα της προώθησης των ελληνικών αγροτικών προϊόντων προς το εξωτερικό, με την καινοτομία και την ποιότητα ως ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα.

Ο Ορέστης Τσανγκ αναφέρθηκε επίσης στις παράλληλες δραστηριότητές του ως διερμηνέας της κινεζικής γλώσσας και τις εμπειρίες που αποκόμισε από τη συνεργασία του με το Δήμο Θεσσαλονίκης, ενώ δεν παρέλειψε να μοιραστεί τις εμπειρίες του από το γνωστό παιχνίδι επιβίωσης, τους λόγους που τον οδήγησαν να συμμετάσχει αλλά και το πώς επηρέασε την ψυχολογική και κοινωνική του ζωή, αποχωρώντας από αυτό.
Κλείνοντας, ο Ορέστης Τσανγκ προέτρεψε τους σπουδαστές και το κοινό να κυνηγούν τα όνειρα και τους στόχους τους και επισήμανε ότι με υπομονή και θέληση τίποτε δεν είναι άπιαστο στον επαγγελματικό στίβο.