Στη διαπίστωση αυτή οδηγήθηκα, ακούγοντας τις δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών αμέσως μετά τις συναντήσεις τους με τον Πρωθυπουργό της χώρας. Η κεντρική πολιτική σκηνή της χώρας, βρίθει από ένα σύστημα αλληγορικών εννοιών και αντίστοιχων εκφάνσεων των οποίων η επιτυχής αποκρυπτογράφηση, αποκωδικοποίηση, απαιτεί ειδική επιστημονική γνώση και εγρήγορση ποικίλων αντανακλαστικών.

Πως αλλιώς να ερμηνεύσει κανείς τις γνωστές παραβολές, τους επαναλαμβανόμενους πολιτικούς μύθους, τα φαιδρά, ιδεολογικοπολιτικά αφηγήματα και τα ευφάνταστα διαχρονικά διηγήματα των πρωταγωνιστών της πολιτικής κωμωδίας, που συντελείται στην κεντρική πολιτική σκηνή της χώρας.
Σε κάθε περίπτωση, ο πολίτης – όχι ο ανυποψίαστος, ανεύθυνος, ευκαιριακός “πελάτης” της πολιτικής αγοράς του χθες – σήμερα απαιτεί πολιτικό θάρρος, τόλμη και αλήθεια από τους πρωταγωνιστές του πολιτικού γίγνεσθαι της χώρας. Προσεγγίζει, ερμηνεύει και κρίνει ελεύθερα τους πάντες!
ΥΓ) Αλληγορία, είναι οτιδήποτε στον προφορικό ή γραπτό λόγο, εμπεριέχει υπαινιγμό και γενικά, κρύβει νοήματα διαφορετικά από εκείνα που φαίνεται ότι δηλώνει!

* Πολιτικός Επιστήμων – Τεχ. Γεωπόνος – Παιδαγωγός