Δέκα τραυματίες εκ των οποίων ο ένας σοβαρά (έχει σπάσει το ισχύο του), μία γυναίκα (η σύζυγος του τραυματία) η οποία απεγκλωβίστηκε από τα συντρίμμια και φαίνεται ότι είναι ελαφρά τραυματισμένη και μεγάλες ζημιές σε κτήρια αναφέρονται στο χωριό Βρίσα του Πολιχνίτου στη νότια Λέσβο αλλά και στο Πλωμάρι. Σύμφωνα με πληροφορίες και τις πρώτες εικόνες έχουν καταρρεύσει πολλά σπίτια του οικισμού αλλά και το καμπαναριό της εκκλησίας του χωριού. Λίγο καλύτερη είναι η κατάσταση στο Πλωμάρι, όπου επίσης, υπάρχουν εκτεταμένες ζημιές σε κτήρια.

Κατολισθήσεις έχουν σημειωθεί στο χωριό Μελίντα, στα νότια του νησιού. Μεγάλες ζημιές και στο δρόμο που ενώνει το Πλωμάρι με την Μυτιλήνη. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο κέντρο Υγείας Πολιχνίτου, αλλά η κατάστασή τους δεν εμπνέει ανησυχία.

Το χωριό Βρίσα εκκενώνεται με αστικά κτελ ενώ ο στρατός στήνει σκηνές στο γήπεδο του Πολιχνίτου . Την ίδια ώρα ο Δήμος Λέσβου ανοίγει δωμάτια σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα στην τουριστική περιοχή των Βατερών προκειμένου να φιλοξενηθούν οι άστεγοι σεισμοπαθείς της Βρίσας.