Τις πρόσφατες επικίνδυνες αποφάσεις τη Συνόδου του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες και τους ευρωνατοϊκούς σχεδιασμούς στους οποίους εμπλέκει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ την Ελλάδα για τα συμφέροντα του κεφαλαίου, κατήγγειλε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης σε παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στις Βρυξέλλες. Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ ανέφερε στην ομιλία του συγκεκριμένα τα παρακάτω :

«Την ώρα που η ΕΕ ενισχύει τη στρατιωτικοποίησή της και παίρνει μέτρα καταστολής στο όνομα της “ασφάλειας”, οι επικίνδυνες αποφάσεις της Συνόδου του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες προωθούν μεταξύ άλλων τη μεταφορά μεγάλων στρατιωτικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ στη συνοριογραμμή με τη Ρωσία. Η μετατροπή της Ελλάδας σε «κόμβο» για τη μεταφορά ΝΑΤΟϊκών στρατευμάτων βάζει σε μεγάλους κινδύνους το λαό μας. Η ΝΑΤΟϊκή άσκηση “Noble Jump” αποτελεί προβάρισμα σχεδίων πολέμου σε μια περιοχή που κρίνονται μεγάλα συμφέροντα για τον έλεγχο ενέργειας κι αγορών. Η βάση της Σούδας αποτελεί στρατηγικής σημασίας ορμητήριο ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων.
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ φέρει μεγάλες ευθύνες. Για λογαριασμό του κεφαλαίου και στο όνομα της γεωστρατηγικής αναβάθμισης εμπλέκει την Ελλάδα στους ευρωνατοϊκούς σχεδιασμούς. Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών. Να κλείσουν όλες οι βάσεις. Καμιά διευκόλυνση, διέλευση ξένων στρατευμάτων. Καμία αλλαγή συνόρων. Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα. Άμεση απεμπλοκή από ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους. Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και τους άλλους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς».
1/6/2017 Η ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ