«Θέλω τον Σαββίδη
επενδυτή, όχι οπαδό»

Τις εξελίξεις στο σύγχρονο ποδόσφαιρο συζήτησε με σπουδαστές των τμημάτων προπονητικής και δημοσιογραφίας των ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης, ο Παύλος Δερμιτζάκης. Ο πρώην άσος του ΠΑΟΚ, ο οποίος ακολουθεί καριέρα προπονητή από το 2000, σχολίασε, μεταξύ άλλων, την αλλαγή τεχνικής ηγεσίας στον ΠΑΟΚ, αλλά και την παρουσία του Ιβάν Σαββίδη.

Τόνισε ότι «μόνο πρόβλημα είναι η αλλαγή προπονητή στον ΠΑΟΚ, γι’ αυτό πρέπει γρήγορα να έρθει ο νέος κόουτς. Το ότι υπάρχει ο ίδιος τεχνικός διευθυντής είναι θετικό, γιατί υποτίθεται πως γνωρίζει την ομάδα και θα μεταφέρει στον νέο προπονητή την φιλοσοφία της, ώστε να γίνουν συντονισμένες κινήσεις, οι οποίες δεν θα αλλοιώσουν πολύ το οικοδόμημα.

Η Θεσσαλονίκη είναι μία φτωχομάνα. Ο ΠΑΟΚ έχει τάσεις αυτοκαταστροφής. Είναι θείο δώρο και ευλογία ο Σαββίδης. Ήρθε οργάνωσε την ομάδα, έριξε τα λεφτά του, επένδυσε στην βόρεια Ελλάδα και δίνει δουλειές. Περιμένεις, όμως, από έναν τόσο ισχυρό επενδυτή, που είναι στο τιμόνι ενός τόσο μεγάλου μεγέθους, όπως είναι ΠΑΟΚ, να κάνει κάτι σπουδαίο.

Ελπίζω κάθε χρόνο να γίνεται πιο σοφός. Όταν αλλάζεις πέντε προπονητές και 100 παίκτες μέσα σε πέντε χρόνια, κάτι κάνεις λάθος. Δεν χτίζονται έτσι ομάδες, πρέπει να σέβεσαι τους κανόνες του ποδόσφαιρου. Πήρε ο ΠΑΟΚ το κύπελλο, αλλά και το πρωτάθλημα να έπαιρνε, τα ίδια θα έλεγα.

Φυσικά δεν είναι δουλειά του κ. Σαββίδη η γνώση του χτισίματος μίας ομάδας, αλλά πρέπει να επιλέγει συνεργάτες με γνώσεις. Θα του έλεγα μπράβο, εάν κρατούσε τον ίδιο προπονητή αυτά τα πέντε χρόνια και έναν κορμό παικτών, κι ας μην είχε πάρει τίποτα, γιατί θα ήμουν σίγουρος, ότι το μέλλον θα ήταν καλύτερο. Εγώ τον κ. Σαββίδη τον θέλω επενδυτή. Δεν θέλω να είναι φίλαθλος, ούτε οπαδός. Όταν δει την ομάδα ως ανώνυμη εταιρεία, δηλαδή, δίνω για να πάρω, γιατί μέχρι τώρα μόνο δίνει, τότε θα την οδηγήσει πολύ ψηλά».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της συνεχούς επιμόρφωσης των σπουδαστών του ΙΕΚ ΑΛΦΑ και της άρρηκτης διασύνδεσης του Αθλητισμού με την Εκπαίδευση.