Ολοκληρώθηκε στη Θεσσαλονίκη η πρώτη συνάντηση της Τοπικής Ομάδας Υποστήριξης (Local Support Group_LSG) του έργου “RUMORE” («Αγροτικές-Αστικές Συνεργασίες για την Κινητοποίηση των Περιφερειακών Οικονομιών») του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «INTERREG EUROPE 2014-2020», στο οποίο συμμετέχει ως εταίρος η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο γενικός στόχος του έργου “RUMORE” είναι να βελτιώσει τις πολιτικές στον τομέα των περιφερειακών στρατηγικών καινοτομίας δια μέσου της διευκόλυνσης των αγροτικών – αστικών συνεργασιών και συνεταιρισμών.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης παρουσιάστηκαν οι συμμετέχοντες στο έργο, που εκπροσώπησαν το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης, τις αναπτυξιακές εταιρείες, τα συνεργατικά σχήματα που δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή και τριτογενή τομέα, το Εθνικό Κέντρο Τεχνολογικής Ανάπτυξης και τα Επιμελητήρια.
Ακολούθησε η παρουσίαση του έργου “RUMORE”, όπου επισημάνθηκε ο ρόλος της τοπικής ομάδας υποστήριξης και η συμβολή της στη διαμόρφωση μιας στρατηγικής για τη σύνδεση του αστικού περιβάλλοντος και της υπαίθρου. Σ’ αυτό το πλαίσιο, αναδείχθηκε η σπουδαιότητα διαμόρφωσης του Σχεδίου Δράσης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την εξειδίκευση των δράσεων αξιοποίησης του επιλεγμένου εργαλείου πολιτικής που αποτελεί αντικείμενο του παρόντος έργου και, συγκεκριμένα, του Ειδικού Στόχου 1β1 του Άξονα Προτεραιότητας 1 «Ενδυνάμωση της έρευνας, της τεχνολογικής ανάπτυξης και της καινοτομίας» του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Κεντρικής Μακεδονίας.
Η εκδήλωση έκλεισε με ανοιχτή συζήτηση, κατά την οποία οι συμμετέχοντες εξέφρασαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη συμμετοχή τους στην Τοπική Ομάδα Υποστήριξης (Local Support Group LSG) του έργου “RUMORE”. Επιπλέον, ορισμένοι φορείς εξέφρασαν την πρόθεσή τους να παρουσιάσουν ανάλογες δράσεις που υλοποίησαν ή υλοποιούν κατά την εξέλιξη των επόμενων δράσεων του έργου.