Το ειδικό συνέδριο για τη διαχείριση της μετανάστευσης θα λάβει χώρα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στις Βρυξέλλες, την Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2017, στις 15.30 – 20.45 (ώρα Ελλάδος). Βασικός στόχος του συνεδρίου είναι να τονίσει την ανάγκη για άμεση επίλυση όλων των εκκρεμών ζητημάτων για το μεταναστευτικό, ενόψει και της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής στις 22-23 Ιουνίου.

Το συνέδριο, που διεξάγεται με πρωτοβουλία του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι, θα συγκεντρώσει περισσότερους από 700 συμμετέχοντες οι οποίοι ασχολούνται με το μεταναστευτικό σε διάφορους τομείς. Οι μη κυβερνητικές οργανώσεις, οι διεθνείς οργανισμοί και οι διάφοροι εκπρόσωποι της πολιτικής σκηνής από όλη την Ευρώπη θα συζητήσουν τον καταμερισμό των ευθυνών και του βάρους μεταξύ των κρατών μελών, την ενίσχυση της εσωτερικής ασφάλειας της ΕΕ, την αντιμετώπιση των αιτίων που προκαλούν τις μεταναστευτικές ροές και τη διασφάλιση ενός σταθερού κοινωνικοοικονομικού περιβάλλοντος στις χώρες εκτός ΕΕ.

Διαπίστευση των μέσων ενημέρωσης

Οι δημοσιογράφοι που είναι διαπιστευμένοι στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μπορούν να παρακολουθήσουν το συνέδριο με τη διαπίστευση την οποία ήδη διαθέτουν. Θα υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις για τον Τύπο κατά τη διάρκεια της έναρξης του συνεδρίου, των συζητήσεων στρογγυλής τραπέζης και του κλεισίματος της εκδήλωσης. Θα υπάρχουν επίσης θέσεις στην αίθουσα Paul-Henri Spaak (PHS 3C50) για τη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης που γίνει παράλληλα εκεί.

Οι φωτορεπόρτερ πρέπει να ζητήσουν ειδική διαπίστευση για τα οπτικοακουστικά μέσα («T-badge») προκειμένου να μπορούν να καταγράψουν ή να τραβήξουν φωτογραφίες κατά τη διάρκεια του συνεδρίου. Τα αιτήματα για τη διαπίστευση των οπτικοακουστικών μέσων μπορούν να σταλούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] ή να ζητηθούν στην είσοδο Τύπου (αριστερή πλευρά του κτιρίου Paul-Henri Spaak από την πλευρά της Place Luxembourg).

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το συνέδριο ζωντανά μέσω του EP Live και του EbS+.

Συνέντευξη Τύπου

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι, θα παραχωρήσει κοινή συνέντευξη τύπου με τον Πρόεδρο της Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, και την Ύπατη Εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Φεντερίκα Μογκερίνι, την Τετάρτη στις 15.30 (ώρα Βελγίου) στην αίθουσα Anna Politkovskaya (κτίριο Paul-Henri Spaak – αίθουσα PHS 0A50).