Το αίσθημα της αλληλεγγύης και του εθελοντισμού παραμένει δυνατό και το καλοκαίρι, με τους πολίτες του δήμου Νεάπολης-Συκεών να αποδεικνύουν για ακόμη μία φορά ότι αυτές οι τόσο σημαντικές αξίες έχουν «ριζώσει» βαθιά μέσα τους.

Αυτό φάνηκε με τον πιο ισχυρό τρόπο από τη συμμετοχή που καταγράφηκε όλες τις προηγούμενες ημέρες στην εβδομάδα εθελοντικής αιμοδοσίας και κοινωνικής προσφοράς, τη δεύτερη για το 2017 που διοργανώνει ο δήμος Νεάπολης Συκεών, με την προσέλευση του κόσμου να είναι κάθε μέρα και μεγαλύτερη.

Από την πρώτη ημέρα της εκστρατείας η προσέλευση των εθελοντών κυμάνθηκε σε υψηλά επίπεδα για την περίοδο αυτή, καθώς οι καιρικές συνθήκες οδήγησαν ένα μεγάλο αριθμό συνδημοτών μας εκτός Θεσσαλονίκης.

Με την ίδια αισιοδοξία για μαζική κινητοποίηση συνεχίζεται από χθες η αιμοδοσία στη Δ.Ε. Νεάπολης, που είναι ο τελευταίος σταθμός στην εκστρατεία του καλοκαιριού. Οι 71 εθελοντές αιμοδότες που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση ανθρωπιάς και κοινωνικής αλληλεγγύης ενίσχυσαν ακόμη περισσότερο την προσπάθεια, η οποία έως και χθες εμπλούτισε τη Δημοτική Τράπεζα Αίματος συνολικά με επιπλέον 504 μονάδες αίματος, ενώ σε δεκάδες ανέρχονται οι δότες αιμοπεταλίων.

Η εξόρμηση συνεχίζεται…
Η Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς, κατά την οποία ταυτόχρονα υλοποιείται και εκστρατεία ενημέρωσης για την προσφορά αιμοπεταλίων, μυελού των οστών και δωρεάς βλαστοκυττάρων και οργάνων σώματος, συνεχίζεται σήμερα και κορυφώνεται αύριο στη Δ.Ε. Νεάπολης, και συγκεκριμένα:
► Παρασκευή 30.6.2017 // 10 π.μ.-8 μ.μ.
Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης
► Σάββατο 1.7.2017 // 9 π.μ.-2 μ.μ.
Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης
Να σημειωθεί ότι οι εθελοντές αιμοδότες θα πρέπει να έχουν μαζί τους Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας και το ΑΜΚΑ.
Τέλος, υπενθυμίζεται ότι παράλληλα με την αιμοδοσία, η οποία πραγματοποιείται σε συνεργασία με τα νοσοκομεία «Αγ.Παύλος», ΑΧΕΠΑ, «Θεαγένειο», «Ιπποκράτειο» και «Γ.Παπανικολάου», συγκεντρώνονται φάρμακα, κυρίως παυσίπονα και αντιβιοτικά, για παιδιά και ενήλικες, με σκοπό την εξυπηρέτηση των ωφελούμενων του Κοινωνικού Φαρμακείου του δήμου Νεάπολης-Συκεών.