Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες που έχει προγραμματίσει ο δήμος Νεάπολης-Συκεών στα σχολεία και των τεσσάρων Δημοτικών Ενοτήτων του. Τα καταγεγραμμένα σημεία που χρήζουν συντήρησης αντιμετωπίζονται από τα συνεργεία, ώστε τα πάντα να είναι έτοιμα για το πρώτο κουδούνι της σχολικής χρονιάς τον Σεπτέμβριο, με τη διοίκηση να μένει σταθερή στη δέσμευσή της να διατηρεί υψηλό το επίπεδο της δημόσιας και δωρεάν παιδείας για όλα τα παιδιά του δήμου.

SONY DSC

«Έγκαιρα, κι αμέσως με το κλείσιμο των σχολείων για τις θερινές διακοπές, τα συνεργεία του δήμου ήταν έτοιμα να αναλάβουν δράση και να προβούν στις εργασίες που απαιτούνταν, όπως υποδείχθηκαν και από τις σχολικές κοινότητες, με τις οποίες βρισκόμαστε σε έναν διαρκή διάλογο και συνεργασία. Αυτό αποτελεί πάγια προτεραιότητά μας για τη διατήρηση των σχολείων σε άριστη κατάσταση», δηλώνει ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης, ο οποίος επιθεώρησε τις εργασίες συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Μικροέργων, Ηλεκτροφωτισμού και Πολεοδομίας Στέλιο Γκατζέ και τον πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τριαντάφυλλο Κουσαγιαννίδη. Μάλιστα, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία των εργασιών και ζήτησε να διατηρηθούν οι εντατικοί ρυθμοί ώστε να παραδοθούν πανέτοιμα και λειτουργικά όλα τα σχολεία σε μαθητές και δασκάλους πριν το πρώτο κουδούνισμα.
SONY DSC

Οι παρεμβάσεις στις περισσότερες περιπτώσεις είναι ευρείες, με τις εργασίες να γίνονται κατά βάση από υπαλλήλους του δήμου αλλά και εργολαβικά συνεργεία με υλικά του δήμου, και με το κόστος να καλύπτεται εξ ολοκλήρου από το δημοτικό ταμείο.
Η επένδυση στις υποδομές της εκπαίδευσης, ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε σχολείου όπως καταγράφηκαν κατά τη σχολική περίοδο που λειτουργούσαν και με σύγχρονα ποιοτικά υλικά, φιλικά προς το περιβάλλον, γίνεται με εργασίες ελαιοχρωματισμού σε: 1ο, 2ο, 3ο Γυμνάσιο Συκεών, 2ο Λύκειο Συκεών, 1ο, 3ο Γυμνάσιο Νεάπολης και Πολυκλαδικό Λύκειο Νεάπολης, 1ο, 3ο, 7ο(παλιό και νέο κτίριο), 10ο Δημοτικό Νεάπολης, 1ο, 2ο Δημοτικό Πεύκων και παρεμβάσεις στο 3ο Δημοτικό Συκεών, 1ο, 2ο, 12ο Νηπιαγωγείο Νεάπολης 1ο, 3ο, 4ο, 5ο, 6ο Πεύκων, 3ο, 6ο Νηπιαγωγείο Συκεών. Ηλεκτρολογικές εργασίες γίνονται στο ΕΠΑΛ Νεάπολης και υδραυλικές εργασίες σε αρκετά σχολεία. Επισκευές στις σκεπές σε τρία σχολεία που έχουν κεραμίδια και μονώσεις και επιχρίσματα σε τρία σχολεία σε διάφορα επίπεδα.
Το κόστος των συνολικών εργασιών αναμένεται να ανέρθει στις 100.000 ευρώ, με τις οποίες η δημοτική αρχή υπολογίζει να εξασφαλισθούν έγκαιρα και πριν το πρώτο κουδούνισμα της νέας σχολικής περιόδου όλες οι προϋποθέσεις και οι όροι για μια πλήρη και άρτια οργάνωση και στήριξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας χωρίς προβλήματα και ελλείψεις.