Στην αναμέτρηση μπλε, κόκκινης, πράσινης και κίτρινης ομάδας νικητές αναδείχθηκαν η ομαδική συνεργασία, ο ενθουσιασμός του παιχνιδιού και η παιδική αθωότητα, στοιχεία που ήταν διάχυτα και συνεπήραν όλους τους παρευρισκόμενους.
Παιδικές φωνούλες και χαμόγελα, ομαδικό πνεύμα και μοναδικό θέαμα είναι ορισμένα από τα βασικά συστατικά που δεν έλειψαν για ακόμη μια χρονιά από τη πετυχημένη εκδήλωση των παιδικών τμημάτων (4-14 ετών) του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Συκεών που διοργάνωσε ο δήμος σε συνεργασία με τη Κοινωφελή Επιχείρηση Υπηρεσιών Νεάπολης-Συκεών (ΚΕΥΝΣ).


Τα μικρά «δελφινάκια», που συμμετέχουν στα ομαδικά προγράμματα του κολυμβητηρίου, είχαν χθες την ευκαιρία να δείξουν μέσα στην πισίνα όσα διδάχθηκαν όλη τη χρονιά, μέσα από πρωτότυπα παιχνίδια που εμπνεύστηκαν οι προπονητές τους, όπως το «Τρελοτρενάκι στον υδάτινο κόσμο» και ο «Νεροκυνηγός». Όλα τα παιδιά ενθουσίασαν μικρούς και μεγάλους και απέσπασαν με την αξία τους το δυνατό χειροκρότημα του κόσμου που παρακολούθησε την επίδειξη.
Στο ίδιο πνεύμα και οι μεγάλοι. Πιο συγκεκριμένα, η επίδειξη συγχρονισμένης κολύμβησης “APOLLO” από τη Σταυρούλα Γωγώτση και η επίδειξη τεχνικής κολύμβησης από τον παγκόσμιο πρωταθλητή και δημότη μας Χρήστο Χριστοφορίδη εντυπωσίασαν το κοινό, ενώ ακολούθησαν επιδείξεις Water Polo από την ομάδα «ΦΟΙΒΟΣ ΣΥΚΕΩΝ», κολύμβηση 100m Μικτή Ατομική από τους κολυμβητές των συλλόγων του δήμου μας «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ» και «ΣΑΠΚ ΝΕΑΠΟΛΗΣ», ενώ η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την επίδειξη κολύμβησης Special Olympics 25m Ελεύθερο.
Την εκδήλωση “άνοιξε” με ένα σύντομο χαιρετισμό ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, ο οποίος αφού καλωσόρισε το κοινό, εξήρε τις προσπάθειες όσων δουλεύουν καθημερινά με συνείδηση για να διατηρείται σε άψογη κατάσταση το κολυμβητήριο, το οποίο αποτελεί ένα στολίδι για το δήμο. «Όταν μιλάμε για εγκαταστάσεις σαν αυτή που τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να μυηθούν στον αθλητισμό και να διαμορφώσουν χαρακτήρες με ήθος και αξίες ο δήμος μας δε τσιγκουνεύεται ποτέ τα χρήματα», ανέφερε μεταξύ άλλων. Στο ίδιο πνεύμα και ο πρόεδρος της ΚΕΥΝΣ Δημήτρης Απατσίδης, ευχαριστώντας τους γονείς για την εμπιστοσύνη που δείχνουν στις υπηρεσίες που προσφέρει ο δήμος επιλέγοντας για την άθληση των παιδιών τους το δημοτικό κολυμβητήριο Συκεών.