Από το γραφείο της βουλευτή Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θ. Τζάκρη ανακοινώνεται ότι σε επικοινωνία που είχε σήμερα η βουλευτής με τον Πρόεδρο του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ) κ. Βασίλη Καρδάση και σε συνέχεια της πρόσφατης επίσκεψής του στην Έδεσσα, την ενημέρωσε ότι η Τεχνική Υπηρεσία του ΕΑΠ πραγματοποίησε ήδη στο διάστημα που μεσολάβησε αυτοψία και έλεγχο στον χώρο του Πανεπιστημίου της Έδεσσας και έκρινε επαρκέστατες τις υποδομές αυτού προς αξιοποίησή τους από το ΕΑΠ.

Ως εκ τούτου, το ΕΑΠ αποφάσισε να λειτουργήσουν από τον προσεχή Οκτώβρη στο χώρο του Πανεπιστημίου στην Έδεσσα τμήματα για προπτυχιακές, μεταπτυχιακές και δια βίου μάθησης σπουδές για τους φοιτητές του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου της Πέλλας και της ευρύτερης περιοχής.

Η κ. Τζάκρη εξέφρασε την ικανοποίησή της για την εξέλιξη αυτή και τόνισε ότι: «η παρουσία του ΕΑΠ στην Έδεσσα βάζει ξανά την πόλη στο χάρτη της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Συνεχίζουμε την προσπάθεια με πίστη, επιμονή και σωστό σχεδιασμό. Τον Σεπτέμβριο ξεκινάμε διαβούλευση με την τοπική κοινωνία και όλους τους φορείς για να διαμορφώσουμε μαζί το καλύτερο δυνατό σχέδιο και έναν πλήρη και εμπεριστατωμένο φάκελο, έτσι ώστε η Έδεσσα να διεκδικήσει με αξιώσεις τη λειτουργία και άλλων Τμημάτων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης»