Εξέφρασαν τα αιτήματα τους έχοντας την απόλυτη στήριξη της Περιφέρειας

φώτο αρχείου

Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 24/07/17 βρέθηκε αντιπροσωπεία των Αγροτικών Συλλόγων της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας με πρωτοβουλία της Αν. Αντιπεριφερειάρχη Αθηνάς Αθανασιάδου – Αηδονά για να διαμαρτυρηθούν και να εκφράσουν τα δίκαια αιτήματα των δενδροκαλλιεργητών και, ιδιαίτερα, των ροδακινοπαραγωγών.

Στην επιστολή τους καθώς και στην τοποθέτηση του Προέδρου του Αγροτικού Συλλόγου Σκύδρας Νίκου Δημητριάδη τα αιτήματα συνοψίζονται στις πολύ χαμηλές τιμές πώλησης των ροδακίνων, στην αδυναμία διάθεσης των προϊόντων στην αγορά, στις επιπτώσεις από το ρωσικό εμπάργκο, κ.ά. Αντ’ αυτού τα αιτήματα προς το αρμόδιο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είναι η αύξηση των ποσοτήτων επισιτιστικής βοήθειας όσον αφορά τα έκτακτα μέτρα στήριξης, η ανάγκη να δοθούν άμεσα δίκαιες αποζημιώσεις στους παραγωγούς και η εισοδηματική ενίσχυση βάση καλλιεργούμενων στρεμμάτων ή μέσω de minimis.

Οι αγρότες της Πέλλας ευχαρίστησαν την Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κυρία Αθανασιάδου – Αηδονά για τη στήριξη του αγώνα τους και την προβολή και προώθηση των αιτημάτων με συνεχείς οχλήσεις προς τους αρμόδιους φορείς, όπως και για την πρωτοβουλία πραγματοποίησης της ευρείας σύσκεψης στις 19/07/17 με τη συμμετοχή εκπροσώπων των αγροτών, φορέων της περιοχής και του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Φάνη Παπά.

Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και, μετά από τις εισηγήσεις των εκπροσώπων των αγροτών Ημαθίας και Πέλλας, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας ανακοίνωσε την απόλυτη στήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και έδωσε το στίγμα των επόμενων κινήσεων σε συνεργασία με τους αγρότες για διεκδίκηση στον ΕΛΓΑ και στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ορίζοντας και εκπροσώπους της Π.Κ.Μ. στη συνάντηση των αγροτών με τα στελέχη του ΕΛΓΑ την Τετάρτη 26/07/17 στην Αθήνα.