Έναν παράγοντα κινδύνου για τα διερχόμενα οχήματα και τους εποχούμενους στην οδό Λαγκαδά εξάλειψε ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, με την «κατεδάφιση» και απομάκρυνση φθαρμένων ιστών ηλεκτροφωτισμού, που παρέμειναν ανενεργοί στη νησίδα του κεντρικού οδικού άξονα και είχαν υποστεί φθορές και αλλοιώσεις από τροχαία ατυχήματα.

Οι πρώτες τσιμεντένιες κολώνες φωτισμού ξηλώθηκαν από το πεζοδρόμιο για την αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων και για τη γενικότερη ασφάλεια των πολιτών, και σε όλο το μήκος της νησίδας θα αντικατασταθούν με νέου τύπου μεταλλικές κολώνες με σύγχρονης τεχνολογίας φωτισμό (LED), αφού αντικατασταθεί το υπόγειο δίκτυο της ΔΕΗ.

Η παρέμβαση αυτή, που υλοποιήθηκε με επιτυχία από τα συνεργεία του δήμου στα όρια ευθύνης του, από το ύψος της διασταύρωσης με την Ελ.Βενιζέλου (12όροφες) μέχρι τη διασταύρωση με την οδό Αγνώστου Στρατιώτου (στρατόπεδο Π.Μελά), εντάσσεται στο μεγάλο έργο οδοποιίας και ηλεκτροφωτισμού στη Δ.Ε. Νεάπολης, προϋπολογισμού 1.540.000 ευρώ, που καλύπτεται από το δημοτικό ταμείο.

Η εργολαβία, που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στη Δ.Ε. Νεάπολης, περιλαμβάνει ασφαλτοστρώσεις, διανοίξεις οδών, διαμορφώσεις πεζοδρομίων, κ.ά., και αφορούν σε εννέα οδούς που είναι οι: Αριστοτέλους, Αθ.Διάκου (από Μαδύτου έως Κ. Καραμανλή), Αν. Ρωμυλίας (Αριστοτέλους-Λ.Βύρωνος), Αρχ. Ιατρού (Ελ.Βενιζέλου-Π.Τσαλδάρη), Λ.Βύρωνος (Ελ.Βενιζέλου-Υδρ.Παπαγεωργίου), Αγ.Λαύρας (Λαγκαδά-Π.Τσαλδάρη), Αγ.Γεωργίου (Λαγκαδά-Π.Τσαλδάρη), Αδραμυτίου και Ελ.Βενιζέλου (Δ.Γληνού-Μητροπόλεως).

Παράλληλα σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες ηλεκτροφωτισμού που αφορούν συνολικά 20 οδούς. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τοποθέτηση σύγχρονων μεταλλικών ιστών με φωτιστικά νέας τεχνολογίας (LED) για την εξοικονόμηση ενέργειας.