“Για να βρεις ποιος σε εξουσιάζει, απλώς σκέψου ποιος είναι αυτός που δεν επιτρέπεται να κριτικάρεις” ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ

Φοβούμαι ότι η συστηματική και συνειδητή υπονόμευση, άλλως η συνεχής υποβάθμιση και αποδυνάμωση των δημοκρατικών θεσμών (η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ χρήζει καθολικού σεβασμού και περαιτέρω εμπιστοσύνης προς το πρόσωπό της), σε συνδυασμό με την απόπειρα αμφισβήτησης της ανεξάρτητης δημοκρατικής λειτουργίας τους, υπονομεύουν νομοτελειακά τον χαρακτήρα και την ποιότητα του πολιτεύματος.

Αν μη τι άλλο, μια τέτοια επίμεμπτη συμπεριφορά, εγείρει πολλά ερωτηματικά για τα κίνητρα και τις αρχικές προθέσεις όσων ενέχονται για αντιδημοκρατική λειτουργία και αντίστοιχη καθεστωτική αντίληψη. Σε κάθε περίπτωση, τα λόγια του ΒΟΛΤΑΙΡΟΥ, απεικονίζουν φρονώ τόσο επίκαιρα την σημερινή μας πορεία!

ΥΓ) Δεν είναι όμως επ΄ουδενί επιτρεπτό, ούτε δικαιολογείται το κρεσέντο φθηνού λαϊκισμού στο οποίο εσχάτως επιδίδονται κάποιοι “μικροί” ραδιοτηλεοπτικοί, εκκεντρικοί γκαιμπελίσκοι! Είναι προφανές ότι σήμερα, προέχει ο έγκριτος, έγκυρος και σοβαρός δημοσιογραφικός λόγος. Η υπεύθυνη, ουσιαστική ενημέρωση του ανυποψίαστου πολίτη, όχι το καπρίτσιο ενός “αιθεροβάμωνος” εργάτη (?) της ενημέρωσης, πολλώ δε μάλλον η ανεύθυνη, επικίνδυνη σπέκουλα χάριν ψευδών εντυπώσεων!

*** Πολιτικός Επιστήμων – Τεχ.Γεωπόνος – Παιδαγωγός