Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου, επισκέφτηκε σήμερα το πρωί την «Κεντρική Ανθαγορά Αθηνών», όπου ξεναγήθηκε από τα στελέχη του Αγροτικού Ανθοπαραγωγικού Συνεταιρισμού Αθηνών και είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους εκπροσώπους του κλάδου θέματα που σχετίζονται με την προοπτική περαιτέρω ανάπτυξής του.

Πρόκειται, όπως επισήμαναν οι εκπρόσωποι του Συνεταιρισμού, για την πρώτη επίσκεψη Υπουργού εδώ και μια 50ετία, η οποία μάλιστα πραγματοποιείται λίγες εβδομάδες μετά την απόφαση για μείωση του συντελεστή ΦΠΑ των δρεπτών ανθέων από το 24% στο 13%, απόφαση που δίνει ισχυρή ώθηση στην ανταγωνιστικότητα του κλάδου.
Σε δηλώσεις του ο Υπουργός ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι ο κλάδος της ανθοκομίας μπορεί να αποκτήσει μία ιδιαίτερη δυναμική ανάπτυξης μέσω της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής και των ενισχύσεων που προέρχονται από αυτήν, καθώς οι ασχολούμενοι καλλιεργητές ανήκουν και υπηρετούν τον αγροτικό τομέα.
Επιπλέον, τόνισε ότι το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης μπορεί να παρέχει όλα εκείνα τα απαραίτητα εργαλεία χρηματοδότησης τόσο σε θέματα επενδύσεων και εκσυγχρονισμού των χώρων τους όσο και σε θέματα εκπαίδευσης. Παράλληλα, ειδικά προγράμματα προβολής και προώθησης πρέπει να αξιοποιηθούν για να αυξηθεί η δυναμική του κλάδου και να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα των Ελλήνων ανθοπαραγωγών σε σχέση με τους ξένους ανταγωνιστές τους.
Ο Υπουργός ανακοίνωσε, τέλος, τη δημιουργία ομάδας εργασίας από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (ΥΠΑΑΤ, ΕΛΓΑ, ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, ΟΠΕΚΕΠΕ, εκπρόσωποι του κλάδου κλπ) η οποία θα συνεισφέρει, όπως είπε, τόσο στην συστηματική αποτύπωση των προβλημάτων του κλάδου όσο και στην προσπάθεια δημιουργίας διεπαγγελματικής οργάνωσης του χώρου.