Για πρώτη φορά αρχηγός Κόμματος από το βήμα της ΔΕΘ, αναγνώρισε το μεγάλο πρόβλημα της απομόνωσης του Νομού μας και ανακοίνωσε ότι στο πρόγραμμα της Κυβέρνησής του είναι η κατασκευή διασυνδέσεων με την Εγνατία Οδό – έργο άμεσα συνδεδεμένο με την υλοποίηση του οδικού άξονα Χαλκηδόνας – Γιαννιτσών – Έδεσσας!

Η εξαγγελία αυτή, ήταν αποτέλεσμα της σύσκεψης προ εικοσαημέρου (29 Αυγούστου) του Προέδρου με τους βουλευτές Μακεδονίας και Θράκης προκειμένου να τον ενημερώσουν για τα προβλήματα των Νομών τους.
Στη σύσκεψη εκείνη, ο πρώην Υπουργός, αναφερόμενος στα προβλήματα της Πέλλας, προέταξε το γεγονός ότι ο Νομός μας είναι ο μόνος από την Ήπειρο μέχρι τη Θράκη χωρίς πρόσβαση στην Εγνατία Οδό, γεγονός που διαιωνίζει και επιτείνει την απομόνωσή του βάζοντας τροχοπέδη σε κάθε προσπάθεια ανάκαμψης και ανάπτυξης.
Τον ενημέρωσε επίσης, παρουσία όλων των βουλευτών, για το τεράστιο σκάνδαλο της περιόδου 2009-2012, που μεθοδεύτηκε από μια θεσσαλονικιώτικη ¨παρεούλα¨ στελεχών της τότε Κυβέρνησης: Την υφαρπαγή των 120 εκατομμυρίων που προορίζονταν για τον οδικό μας άξονα Χαλκηδόνας –Έδεσσας-Γιαννιτσών και μεταφέρθηκαν αυθαίρετα και ύποπτα (τη μέρα που έκλεινε η Βουλή λόγω της προκήρυξης των εκλογών), για την Δυτική Περιφερειακή της Θεσσαλονίκης, καθώς και ενός επιπλέον σημαντικού ποσού από το τομεακό πρόγραμμα του Υπουργείου. ). Ο Γιώργος Καρασμάνης, κατέθεσε ταυτόχρονα στους αρμόδιους του Κόμματος και όλα τα τεκμηριωμένα στοιχεία – αποδεικτικά του καραμπινάτου σκανδάλου.
Ο Πρόεδρος Κυριάκος Μητσοτάκης, αναγνώρισε το δίκιο μας και με την εξαγγελία του από το βήμα της ΔΕΘ, άνοιξε το δρόμο για την αποκατάσταση της κατάφωρης αδικίας από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας που, πολύ σύντομα, θα κληθεί να αναλάβει τις τύχες της χώρας.